Az a kormányzati cél uralhatja a jövő évi fejlesztéspolitikai terveket, amely szerint a generációváltás akadályába ütköző hazai cégeket ne külföldi befektetők vegyék át, hanem maradjanak magyar kézben.

Forrás: www.vg.hu 2018. november 14. (Gyöngyösi Balázs)

A családi vállalkozások generációváltásának elősegítése, valamint az ipar 4.0-s technológiafejlesztéshez párosuló oktatás, képzés biztosítása határozhatja meg a jövő évi fejlesztéspolitikai célokat – mondta a Világgazdaságnak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója. A meg nem valósuló egyéb beruházások, fejlesztések nyomán visszahulló uniós támogatásokból is elkülöníthet összeget e két témakörre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – tette hozzá –, de állami forrást is felhasználhat, mint ahogy az építőipari vállalkozások kapacitásnövelése és hatékonyságjavítása kapcsán 28 milliárd forint értékben, négy részre bontva (az idén 8 + 8, jövőre 6 + 6 milliárd) már megtette.

Az 1990-es évek elején alapított hazai vállalkozások zöménél már 60-70 éves az ügyvezető, és ha a gyermekeikben nincs meg az affinitás a cégvezetésre, nincs kinek átadni az irányítást. Iparágtól és cégmérettől függetlenül a többségre ez a nehézség vár, legyen szó a fogyasztási cikkek kiskereskedőjéről vagy egy nagyobb autóipari beszállítóról. Gazdaságpolitikai cél, hogy ezek a termelő-szolgáltató vállalatok ne kerüljenek külföldi befektetők kezébe. Kulcsfontosságú, hogy megtalálják azokat a 30-40 éves, menedzserszemléletű vezetőket, akik továbbviszik az addig felhalmozott tudást, tapasztalatot.

Essősy Zsombor szerint 5-10 milliárd forintos kezdő kerettel indulhat el jövő tavasszal az erre a problémakörre megoldást kínáló pályázat, de az összeg exponenciálisan emelkedhet.

Az ehhez kapcsolódóan kidolgozás alatt álló tőke- és hitelprogram mellett a felhívás tanácsadásra, mentorálásra is kiterjedhet. A generációváltást segítő intézkedések felett azonban nemcsak az ITM bábáskodhat. Mivel ez a gond az egész Európai Uniót, különösen a kelet-közép-európai régiót áthatja, a V4-ek számára több milliárd eurót különíthetnek el erre a célra. A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható. 

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a 14. KH Klubról (2018. november 28.)

Ékes Ákos (az Üzletfejlesztés vezetője) a november 28.-ai K&H Családi Vállalatok Klubján bevezetőjében beszélt a múlt héten átadott K&H Díjról és a nyertes pályázókról. Kiemelte, hogy idén a legtöbb pályázat a társadalmi felelősségvállalás kategóriában érkezett és a díjat jövőre is meghirdetik majd. A részletekért kattints ide

Örömmel vezette be a nap izgalmas és sokakat érintő témáját, melynek előzménye 4 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A K&H klubok indítását megelőzően ugyanis Ákos ellátogatott 10 családi céghez, akiket többek között a cégeladásról is faggatott és 10-ből 10-en azt válaszolták, szívesen eladnák a cégüket, ha a vevő számukra megfelelő árat kínálna.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Képek itt.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. December 13., Csütörtök

Komócsin Lauránál járt a Női Fórum

A coaching abban segít, hogy még sikeresebbek és boldogabbak legyünk, a coach pedig nem más, mint gyémántcsiszoló. 

Fórumvezetőnk, Dóra Hajni jóvoltából egy DIADALmas self-coachingon vehettek részt Egyesületünk női tagjai - mintegy 30-an - november 16-án az első magyar coaching modell megalkotója, Komócsin Laura vezetésével. Laura prezentációját ide kattintva tudod megtekinteni. 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. November 22., Csütörtök