Az a kormányzati cél uralhatja a jövő évi fejlesztéspolitikai terveket, amely szerint a generációváltás akadályába ütköző hazai cégeket ne külföldi befektetők vegyék át, hanem maradjanak magyar kézben.

Forrás: www.vg.hu 2018. november 14. (Gyöngyösi Balázs)

A családi vállalkozások generációváltásának elősegítése, valamint az ipar 4.0-s technológiafejlesztéshez párosuló oktatás, képzés biztosítása határozhatja meg a jövő évi fejlesztéspolitikai célokat – mondta a Világgazdaságnak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója. A meg nem valósuló egyéb beruházások, fejlesztések nyomán visszahulló uniós támogatásokból is elkülöníthet összeget e két témakörre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – tette hozzá –, de állami forrást is felhasználhat, mint ahogy az építőipari vállalkozások kapacitásnövelése és hatékonyságjavítása kapcsán 28 milliárd forint értékben, négy részre bontva (az idén 8 + 8, jövőre 6 + 6 milliárd) már megtette.

Az 1990-es évek elején alapított hazai vállalkozások zöménél már 60-70 éves az ügyvezető, és ha a gyermekeikben nincs meg az affinitás a cégvezetésre, nincs kinek átadni az irányítást. Iparágtól és cégmérettől függetlenül a többségre ez a nehézség vár, legyen szó a fogyasztási cikkek kiskereskedőjéről vagy egy nagyobb autóipari beszállítóról. Gazdaságpolitikai cél, hogy ezek a termelő-szolgáltató vállalatok ne kerüljenek külföldi befektetők kezébe. Kulcsfontosságú, hogy megtalálják azokat a 30-40 éves, menedzserszemléletű vezetőket, akik továbbviszik az addig felhalmozott tudást, tapasztalatot.

Essősy Zsombor szerint 5-10 milliárd forintos kezdő kerettel indulhat el jövő tavasszal az erre a problémakörre megoldást kínáló pályázat, de az összeg exponenciálisan emelkedhet.

Az ehhez kapcsolódóan kidolgozás alatt álló tőke- és hitelprogram mellett a felhívás tanácsadásra, mentorálásra is kiterjedhet. A generációváltást segítő intézkedések felett azonban nemcsak az ITM bábáskodhat. Mivel ez a gond az egész Európai Uniót, különösen a kelet-közép-európai régiót áthatja, a V4-ek számára több milliárd eurót különíthetnek el erre a célra. A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható. 

A fórumról

Friss hírek

A Polaris Kupa első nyertese az FBN-H!

A Párizs melletti Fontainableau-ben tartotta az FBN-I múlt héten az ügyvezető titkárok szokásos éves találkozóját. 30 ország egyesületéből közel 50-en vettek részt az eseményen, s mindenki nagy meglepetésére az FBN-H elhozta az elsőként átadott Polaris Kupát!

   
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Január 30., Szerda

Családi történetek: „Az izsáki homoktól a nemzetközi cégbirodalomig”

Tommal már tervezzük egy ideje, hogy útnak indulunk és végig látogatjuk egyesületi tagcsaládjainkat. Családlátogatásaink elsődleges célja, hogy jobban megismerjünk Titeket és lássuk, miben tudná Egyesületünk még jobban támogatni Családotokat. Másodlagos célunk pedig, hogy a többi taggal is jobban megismertessünk Benneteket tanulságos történeteitek megosztásával.

Első célállomásunk Jakabszállás volt, ahol nagy örömünkre hat családtag fogadott bennünket a H. Szabó Családból. Bár mindenki nagyon fáradt volt az esti órákban, mégis a humor és a nevetés végig kísérte egész beszélgetésünket.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Január 11., Péntek

Beszámoló a 14. K&H Klubról (2018. november 28.)

Ékes Ákos (az Üzletfejlesztés vezetője) a november 28.-ai K&H Családi Vállalatok Klubján bevezetőjében beszélt a múlt héten átadott K&H Díjról és a nyertes pályázókról. Kiemelte, hogy idén a legtöbb pályázat a társadalmi felelősségvállalás kategóriában érkezett és a díjat jövőre is meghirdetik majd. A részletekért kattints ide

Örömmel vezette be a nap izgalmas és sokakat érintő témáját, melynek előzménye 4 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A K&H klubok indítását megelőzően ugyanis Ákos ellátogatott 10 családi céghez, akiket többek között a cégeladásról is faggatott és 10-ből 10-en azt válaszolták, szívesen eladnák a cégüket, ha a vevő számukra megfelelő árat kínálna.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Képek itt.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. December 17., Hétfő

Komócsin Lauránál járt a Női Fórum

A coaching abban segít, hogy még sikeresebbek és boldogabbak legyünk, a coach pedig nem más, mint gyémántcsiszoló. 

Fórumvezetőnk, Dóra Hajni jóvoltából egy DIADALmas self-coachingon vehettek részt Egyesületünk női tagjai - mintegy 30-an - november 16-án az első magyar coaching modell megalkotója, Komócsin Laura vezetésével. Laura prezentációját ide kattintva tudod megtekinteni. 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. November 22., Csütörtök