Fenntarthatósági fórum

A Fórum célja egy olyan platform létrehozása, ahol az érdeklődő tagok tapasztalatot tudnak cserélni egymással a vállalati fenntarthatóságot (Polaris) és a társadalmi felelősségvállalást érintő témákban, lehetőséget adva a közös megvalósításra. A társadalmi felelősségvállalás keretében tagjaink minden évben egy kiemelt jótékony ügyet támogatnak. A fenntartható vállalati működés támogatására workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket és előadásokat szervezünk tagjainknak.

Balázs Márta

Fórumvezető, társadalmi felelősségvállalás - Tatár Pékség Kft. - 2. generáció

Balázs Márta

2019. óta az Egyesület elnökségi tagja, az EDIMART Tolmács- és Fordítóiroda ügyvezetője, társtulajdonosa. Saját cégén belül főleg stratégiával és üzletfejlesztéssel foglalkozik, továbbá a tolmácsolási üzletág vezetése is hozzá tartozik. Alapítója és elnökségi tagja a Professzionális Nyelvi Szolgáltatók Egyesületének. Fő célja a magyarországi fordítóipari szereplők összefogása, a jövő kihívásaira való együttes felkészülés és a feltörekvő tehetségek támogatása. Tatár Antal (Tatár Pékség Kft.) feleségeként került az Egyesülethez. Az elmúlt években örömmel vállalta el a Fenntarthatósági Fórum berkein belül működő Társadalmi Felelősségvállalás munkacsoport vezetését, melynek keretében évről évre jótékonysági bejglisütést szervez és népszerűsíti a magyar középiskolások körében a családi vállalatokat, mint vonzó munkahelyeket.

Deák Brigitta

Fórumvezető, vállalati fenntarthatóság - Biofilter Zrt. - 2. generáció

Deák Brigitta

A Biofilter Zrt. második generációs tagjaként 2013-ban csatlakozott a családi vállalkozáshoz. A cégcsoport marketinggel és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeit látta el egészen 2018 augusztusáig, amikor megszületett a kislánya. A családi vállalkozásba csatlakozás előtt külföldön tanult és dolgozott a turizmusmarketing különböző területein. MBA tanulmányait ösztöndíjasként a bécsi MODUL egyetemen, fenntartható fejlődés szakirányon végezte. A vállalati fenntarthatóság és a szemléletformálás a két kiemelt érdeklődési területe, ezért örömmel csatlakozott az FBN Polaris csapatához, ahol céljuk, hogy minél több vállalatot indítsanak el a jövőállóság útján.

Társadalmi fenntarthatóság

A munkacsoport célja a szociális érzékenység elmélyítése, fiatalok edukálása és a filantrópia elterjesztése.
Fiatalok filantrópiára való érzékenyítésének szellemében a szervezők minden év decemberében közös süteménysütésre várják a 6+ éves gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket. A közösen elkészített portékákat tagjaink megvásárolhatják a karácsonyi gálaesten, a bevételt pedig a Világszépe Alapítványnak juttatjuk el, amely több mint 10 éve áll olyan gyerekek mellett, akikről a saját szülei helyett az állam gondoskodik. Közel 150 fiatalnak szerveznek nyári táborokat, rendszeres foglalkozásokat, önkéntes mesemondó és mentor programot. Hosszú távon kapcsolódnak hozzájuk azért, hogy az otthontalanság ellenére is meg tudják élni, hogy van helyük a világban, ők is szeretetre méltóak és vannak lehetőségeik az életben.

A program célja tehát, hogy gyermekeinkkel közösen tegyünk valamit olyanokért, akik önerőből nem tudják megvalósítani álmaikat.

Polaris

Vállalati fenntarthatóság

A fórummal kapcsolatos hírek és események csak bejelentkezés után láthatóak

FBN-H