Fenntarthatósági fórum

A Fórum célja egy olyan platform létrehozása, ahol az érdeklődő tagok tapasztalatot tudnak cserélni egymással a vállalati fenntarthatóságot (Polaris) és a társadalmi felelősségvállalást érintő témákban, lehetőséget adva a közös megvalósításra. A társadalmi felelősségvállalás keretében tagjaink minden évben egy kiemelt jótékony ügyet támogatnak. A fenntartható vállalati működés támogatására workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket és előadásokat szervezünk tagjainknak.

Balázs Márta

Fórumvezető, társadalmi felelősségvállalás - Tatár Pékség Kft. - 2. generáció

Balázs Márta

2019. óta az Egyesület elnökségi tagja, az EDIMART Tolmács- és Fordítóiroda ügyvezetője, társtulajdonosa. Saját cégén belül főleg stratégiával és üzletfejlesztéssel foglalkozik, továbbá a tolmácsolási üzletág vezetése is hozzá tartozik. Alapítója és elnökségi tagja a Professzionális Nyelvi Szolgáltatók Egyesületének. Fő célja a magyarországi fordítóipari szereplők összefogása, a jövő kihívásaira való együttes felkészülés és a feltörekvő tehetségek támogatása. Tatár Antal (Tatár Pékség Kft.) feleségeként került az Egyesülethez. Az elmúlt években örömmel vállalta el a Fenntarthatósági Fórum berkein belül működő Társadalmi Felelősségvállalás munkacsoport vezetését, melynek keretében évről évre jótékonysági bejglisütést szervez és népszerűsíti a magyar középiskolások körében a családi vállalatokat, mint vonzó munkahelyeket.

Deák Brigitta

Fórumvezető, vállalati fenntarthatóság - Biofilter Zrt. - 2. generáció

Deák Brigitta

A Biofilter Zrt. második generációs tagjaként 2013-ban csatlakozott a családi vállalkozáshoz. A cégcsoport marketinggel és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeit látta el egészen 2018 augusztusáig, amikor megszületett a kislánya. A családi vállalkozásba csatlakozás előtt külföldön tanult és dolgozott a turizmusmarketing különböző területein. MBA tanulmányait ösztöndíjasként a bécsi MODUL egyetemen, fenntartható fejlődés szakirányon végezte. A vállalati fenntarthatóság és a szemléletformálás a két kiemelt érdeklődési területe, ezért örömmel csatlakozott az FBN Polaris csapatához, ahol céljuk, hogy minél több vállalatot indítsanak el a jövőállóság útján.

Társadalmi fenntarthatóság

A munkacsoport célja a szociális érzékenység elmélyítése, fiatalok edukálása és a filantrópia elterjesztése.
Fiatalok filantrópiára való érzékenyítésének szellemében a szervezők minden év decemberében közös süteménysütésre várják a 6+ éves gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket. A közösen elkészített portékákat tagjaink megvásárolhatják a karácsonyi gálaesten, a bevételt pedig a Messzehangzó Alapítványnak juttatjuk el, amelyik tehetséges fiatalokat karol fel. Egyesületünk támogatását évről évre az egyik legfontosabb programjukra, a tehetséggondozó táborok megvalósítására fordítják. Ezen a linken érhető el a táborban és az ösztöndíjprogramról készült kisfilm. A Messzehangzó Nyári Táborokról kiadott sajtóközlemény ide kattintva olvasható el.

A program célja tehát, hogy gyermekeinkkel közösen tegyünk valamit olyanokért, akik önerőből nem tudják megvalósítani álmaikat.

Polaris

Vállalati fenntarthatóság

A fórummal kapcsolatos hírek és események csak bejelentkezés után láthatóak