Formula GP

Kicsiben kezdte, ma már sajtüzemnek adja el a tejet a magyar családi gazdaság

Évente közel 5 millió liter tejet termel a Hajdú-Bihar megyében található hajdúböszörményi Formula GP. Kft., melyet a helyi sajtüzem részére értékesít. A családi vállalkozás több, mint 30 éve működik, és az eleinte csak növénytermesztéssel foglalkozó cég ma már lucernafeldolgozó üzemmel, egy szarvasmarha-, illetve egy sertésteleppel, valamint az állatokat ellátó keverüzemmel is rendelkezik. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év állattenyésztője ifj. Sántha Imre, a Formula GP. Kft. ügyvezetője lett.

A Formula GP. Kft. családi vállalkozásként működik már több, mint 30 éve, melyet ifj. Sántha Imre irányít és koordinál szüleivel, valamint testvérével. A cég eleinte növénytermesztéssel foglalkozott, mely ágazatra az évek során ráépült egy lucernafeldolgozó üzem, egy szárító, egy gabonaátvevő telep, egy szarvasmarha-, illetve egy sertéstelep, és az állatokat ellátó keverőüzem – mondta az Agrárszektornak az ügyvezető. Hozzátette, a szarvasmarhatelepen jelenleg 450 Holstein-fríz tehenet, és annak szaporulatát tartják, ezek az állatok évente közel 5 millió liter tejet termelnek összesen, melyet Hajdúböszörményben a helyi sajtüzem részére értékesít a cég. A sertéstelep 850 darab dán genetikájú anyakoca és annak szaporulata található – tette hozzá a szakember.

Hiszek abban, hogy ne csak sikeresek próbáljunk lenni, hanem értékesek is, azt gondolom, hogy azok az emberek akik a mezőgazdaságban dolgoznak, elmondhatják magukról, hogy hasznos és értékes munkát végeznek. Szeretem amit csinálok, és bízok benne, hogy egyszer majd át tudom adni a gyerekeimnek azt a tudást, amit az egyetemi tanulmányaim során, illetve a szakmai munkám során megszereztem. 

Forrás: AGRARSZEKTOR.HU 2022. DECEMBER 20. 

Megosztás

Beszámoló a februári klubról

Közel 50-en vettünk részt több, mint 30 családból az év első klubján, melyet múlt csütörtökön tartottunk a Marriott-ban. Dávid beszélt a várható programokról, a prezit

Új fenntarthatósági törvény

Az idei évtől alapvető változások léptek életbe a fenntarthatósággal, vagyis ESG-vel kapcsolatos vállalati kötelezettségek területén, ami valamilyen módon minden hazai társaságot érinteni fog. Míg a

A Baki Agrocentrum 30 éves fennállását ünnepelte

Szorgalom, kitartás, alázat, együttműködés és nagyon sok beszélgetés, fogalmazta meg Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. ügyvezetője családi vállalkozásuk sikerének titkát fennállásuk 30 éves jubileumán.

FBN-H