Formula GP

Kicsiben kezdte, ma már sajtüzemnek adja el a tejet a magyar családi gazdaság

Évente közel 5 millió liter tejet termel a Hajdú-Bihar megyében található hajdúböszörményi Formula GP. Kft., melyet a helyi sajtüzem részére értékesít. A családi vállalkozás több, mint 30 éve működik, és az eleinte csak növénytermesztéssel foglalkozó cég ma már lucernafeldolgozó üzemmel, egy szarvasmarha-, illetve egy sertésteleppel, valamint az állatokat ellátó keverüzemmel is rendelkezik. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év állattenyésztője ifj. Sántha Imre, a Formula GP. Kft. ügyvezetője lett.

A Formula GP. Kft. családi vállalkozásként működik már több, mint 30 éve, melyet ifj. Sántha Imre irányít és koordinál szüleivel, valamint testvérével. A cég eleinte növénytermesztéssel foglalkozott, mely ágazatra az évek során ráépült egy lucernafeldolgozó üzem, egy szárító, egy gabonaátvevő telep, egy szarvasmarha-, illetve egy sertéstelep, és az állatokat ellátó keverőüzem – mondta az Agrárszektornak az ügyvezető. Hozzátette, a szarvasmarhatelepen jelenleg 450 Holstein-fríz tehenet, és annak szaporulatát tartják, ezek az állatok évente közel 5 millió liter tejet termelnek összesen, melyet Hajdúböszörményben a helyi sajtüzem részére értékesít a cég. A sertéstelep 850 darab dán genetikájú anyakoca és annak szaporulata található – tette hozzá a szakember.

Hiszek abban, hogy ne csak sikeresek próbáljunk lenni, hanem értékesek is, azt gondolom, hogy azok az emberek akik a mezőgazdaságban dolgoznak, elmondhatják magukról, hogy hasznos és értékes munkát végeznek. Szeretem amit csinálok, és bízok benne, hogy egyszer majd át tudom adni a gyerekeimnek azt a tudást, amit az egyetemi tanulmányaim során, illetve a szakmai munkám során megszereztem. 

Forrás: AGRARSZEKTOR.HU 2022. DECEMBER 20. 

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Márciusi klub beszámoló

27 családból negyvenen vettek részt a márciusi klubon és közgyűlésen, melyet a Marriott Hotelben tartottunk március 2-án. A klub előtt közgyűlés elfogadta az elnökség javaslatát