Biotech

100 munkahely, 11,5 milliárdos beruházás – megint belehúz az egyik legsikeresebb családi vállalkozás

Kapacitásbővítésbe kezd az étrendkiegészítők gyártásával foglalkozó magyar családi cég, a Biotech USA, az állam közel 3 milliárd forinttal száll be.

11,5 milliárd forintos beruházás indul a Biotech USA szadai és dunakeszi gyárában, amihez az állam 2,7 milliárd forint támogatást ad, számolt be az MTI. Az új szeletgyártók építésével száz új munkahelyet teremtenek.

A bejelentésen részt vett Szijjártó Péter külügyminiszter is, és a fejlesztés indoklásának részeként elmondta, hogy a fehérjekoncentrátumok exportja egy év alatt 75 százalékkal nőtt, így Magyarország ezen a téren jelenleg a világranglista 19. helyén áll.

A Biotech USA a Lévai család tulajdonában van, a 2021-es legnagyobb családi vállalkozások listáján a 12. helyen álltak 46,7 milliárd forintos becsült értékkel.

Megosztás

Sikeres a cég, de képes-e a következő nagy ugrásra?

Krausz Zoltán (vallalatepites.hu | vállalatépítési szakértő) és Palai Patrik (Lakógép Kft. | tulajdonos- ügyvezető) előadásából az összefoglalót készítette: Nagy Krisztina Zsuzsanna (ügyvezető titkár, FBN-H Egyesület)

Beszámoló az áprilisi klubról

Az elmúlt két klub alkalmával kísérleteztünk. Szoktunk, mert keressük a jobb minőséget, a több élvezetet. Most kétszer is tudatosan elengedtük a szünet utáni részt. Azt

FBN-H