Biotech

100 munkahely, 11,5 milliárdos beruházás – megint belehúz az egyik legsikeresebb családi vállalkozás

Kapacitásbővítésbe kezd az étrendkiegészítők gyártásával foglalkozó magyar családi cég, a Biotech USA, az állam közel 3 milliárd forinttal száll be.

11,5 milliárd forintos beruházás indul a Biotech USA szadai és dunakeszi gyárában, amihez az állam 2,7 milliárd forint támogatást ad, számolt be az MTI. Az új szeletgyártók építésével száz új munkahelyet teremtenek.

A bejelentésen részt vett Szijjártó Péter külügyminiszter is, és a fejlesztés indoklásának részeként elmondta, hogy a fehérjekoncentrátumok exportja egy év alatt 75 százalékkal nőtt, így Magyarország ezen a téren jelenleg a világranglista 19. helyén áll.

A Biotech USA a Lévai család tulajdonában van, a 2021-es legnagyobb családi vállalkozások listáján a 12. helyen álltak 46,7 milliárd forintos becsült értékkel.

Megosztás

Átadták az “Év agrár duális képzőhelye” díjat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második alkalommal hirdette meg országos pályázatát 3 kategóriában. A kamara a díj odaítélésével azoknak az agrárágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak szeretné megköszönni az

Ki veszi át a családi vállalkozást?

Az érzelmek a legnagyobb gát a generációváltás során. Az Opten adatai szerint jelenleg mintegy 153 ezer családi vállalkozás működik Magyarországon, mely a hazai cégek mintegy

FBN-H