Transsped

Újabb, 5 ezer négyzetméteres mérföldkőhöz ért a debreceni Trans-Sped

A logisztikai társaság legújabb raktárcsarnokát Debrecenben adták át.

Alapításának helyszínén, Debrecenben bővült tovább az 1990-ben létrehozott családi szállítmányozási vállalkozás, a Trans-Sped. A cég a Vámraktár utcán ötezer négyzetméteres csarnokot alakított ki. Az átadó ünnepségen a meghívottakat először a cég tulajdonosa, Fülöp Zsolt, majd fia, Fülöp Szabolcs ügyvezető köszöntötte. 

Mint elhangzott, a társaság életében kulcsfontosságú Debrecen; a cég azonban gyorsan kinőtte a várost, és több országos bázist alakított ki jelentős létszámmal és kapacitással. Fülöp Szabolcs felidézte, hogy édesapja fuvarszervező irodája az 1990-es alapítás óta azzal a céllal működik, hogy a logisztika ne probléma, hanem lehetőség legyen az üzleti célkitűzések terén.

Papp László polgármester ünnepi beszédében felidézte, hogy a Trans-Sped hosszú évek óta fontos szerepet játszik Debrecen gazdaságában, és együtt fejlődik azzal. – A Fülöp család a rendszerváltás után kezdett el szállítmányozással és logisztikával foglalkozni, abban az időszakban, amikor Debrecen gazdasága nem volt felívelőben – emlékeztetett, majd megjegyezte: az 1998-tól történő szisztematikus építkezésnek köszönhetően ennek az évtizednek a végére az ipari termelés súlypontja Kelet-Magyarországra helyeződik.

Kiemelte, néhány éve fel sem merült, hogy az idetelepülő cégek fantáziát lássanak Debrecen gazdaságában, ezzel szemben ma már egyre jellemzőbb, hogy a város növekedése miatt komoly potenciált látnak az itt tevékenykedő cégekben is. 

Ezen beruházások értéke jelenleg 12 és fél milliárd euró – jegyezte meg. A fejlődés fényében a polgármester szerint a 2015-ben meghirdetett gazdaságfejlesztési program 2025-re teljesülni fog, a város életében pedig kulcskérdés a közlekedés.

Keletről a legtöbb

Pósán László beszédében kiemelte, hogy a legújabb, 21. századi zöld technológia révén előbb-utóbb a szállítmányozás is kifejezetten a környezetkímélő ágazatok közé tartozhat majd.

Menczer Tamás államtitkár összegzése szerint tavaly 6 és fél milliárd eurós összértékű beruházásról született döntés Magyarországon, és az elmúlt 4 évben keletről érkezett a legtöbb pénz. 

A vírushelyzet alatt felértékelődött a logisztikai szektor, melyről kiderült:  az ország csak akkor tud működni, ha a világ különböző részei között működik az összeköttetés

 – hangsúlyozta.

Az államtitkár szerint minél több logisztikai vállalkozás van nemzeti tulajdonban, az ország annál erősebb. Ebben a nehéz időszakban is az a feladatunk, hogy az eddig elért közös eredményeinket megvédjük, és ehhez beruházásokra van szükség, legyen szó a családtámogatásról vagy a 13. havi nyugdíjról.

A Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Parkban megrendezett ünnepségen nemcsak a korszerű csarnokot, hanem a társaság új, a piacon egyedülálló göngyöleg- és ládatisztítási szolgáltatását, valamint annak gyakorlati működését is megismerhették a résztvevők.

Forrás: haon.hu 2023.07.06.

Megosztás

Beszámoló a februári klubról

Közel 50-en vettünk részt több, mint 30 családból az év első klubján, melyet múlt csütörtökön tartottunk a Marriott-ban. Dávid beszélt a várható programokról, a prezit

Új fenntarthatósági törvény

Az idei évtől alapvető változások léptek életbe a fenntarthatósággal, vagyis ESG-vel kapcsolatos vállalati kötelezettségek területén, ami valamilyen módon minden hazai társaságot érinteni fog. Míg a

A Baki Agrocentrum 30 éves fennállását ünnepelte

Szorgalom, kitartás, alázat, együttműködés és nagyon sok beszélgetés, fogalmazta meg Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. ügyvezetője családi vállalkozásuk sikerének titkát fennállásuk 30 éves jubileumán.

FBN-H