Új koncepció és teljes arculatváltás jellemzi a 15. születésnapján hatalmas fejlődésen áteső szállodát.
Idén ünnepli fennállása 15. születésnapját a Hotel Divinus. Az ország tizedik 5 csillag superior minősítést elnyert szállodája a Nagyerdő szívében, kívül-belül megújult módon várja vendégeit.
Tartós kiválóságának bizonyítéka, hogy a vidéki szállodák körében negyedikként szerezte meg az említett minősítést, amely a legmagasabb kategóriájú besorolásnak számít a szakmában.
– Eljött az idő, hogy mi is változzunk, és fejlődjünk. A városhoz hasonlóan ritmust és lépést kell váltani, a változó igényeket kiszolgálva – emelte ki az igazgató, Márics József.
A szakember hozzátette, a superior minősítéshez teljesen meg kellett újulniuk. Felújították a szállodaszobákat, a bútorokat részben kicserélték, részben felfrissítették, új koncepcióval álltak elő az éttermi területen. A Divinus és a Dominus étterem különvált, a szálloda szakembereinek száma ezzel egyidejűleg bővült.
Hívogató, egyben elegáns
Az épületbe belépve meleg színek és a luxus szállodákhoz méltó előtér fogadja a vendégeket. Kifejezetten impozáns, már-már lenyűgöző terek és a legjobb minőségű anyagok jellemzik ezt a részt, ahogy egyébként a hotel többi szegmensét is. Az apró részletek is a végletekig tökéletesítve: egy festmény, egy színes szőnyeg, vagy akár egy látványos csillár, amire szinte azonnal felkapja az is a fejét, aki rendszeresen élvezi különböző szállodák vendégszeretetét.
Az igazgató úgy fogalmazott, szeretnék megmutatni a régióban, hogy a Divinus egy olyan állandó, amely minden igényt kielégít.
Ehhez maximálisan adottak a körülmények, hiszen a közösségi terek mellett 149 fényűző szoba és lakosztály, megújulástól ragyogva, hívogatóan várja a megszállni vágyókat.
Az összesen 9 kategóriában elérhető szobák berendezését aprólékosan tervezték meg, hogy a lehető legnagyobb kényelmet és kifinomultságot biztosítsák. Mahagóni bútorok, korszerű kanapék és fotelek, kényelmes ágyak, élményszámba menő fürdőrészek és lélegzetelállító kilátás – többek között ezeket biztosítja az irigylésre méltó fekvésű Hotel Divinus.
A szállóvendégek ráadásul a csaknem ezer négyzetméteres wellness-részen pihenhetik ki az utazás fáradalmait.
A szaunától a gőzig, jeges merüléstől a medencén át egészen a jakuzziig válogathat az ember a széles kínálatban, a teljes testi-lelki megújulás érdekében.
Ízekben is megújult
A superior minősítés hatalmas felelősség is, a hotelnek gasztronómiai értelemben is a legmagasabb minőséget kell képviselnie – hangsúlyozta Molnár László gasztronómiai üzemeltetési igazgató.
Egy biztos: ételek terén sem lehet okunk panaszra, a bőséges, ízekben, színekben, és választékban gazdag interkontinentális reggelitől az új, családbarát pizzázó részig a gasztronómiára is jellemző, hogy a lehető legmagasabb minőséget célozták meg.
Az Á la carte étlap teljes megújulásával pedig a szálloda szervesen bekapcsolódna a város pezsgő gasztro-életébe is.
Erre lehet garancia a két kiváló étterem, a Divinus és a Dominus, illetve a hotel bárja, mely – a látványkonyhát is magában foglaló éttermekhez hasonlóan – a legkiválóbb szakemberekkel karöltve viszi íz-utazásra a gasztronómia szerelmeseit.

A nemzetközi konyhát bemutató finom ételektől a kreatív koktélokat kínáló stílusos bárig a szálloda kulináris kínálata szerves részét képezi a superior életérzésnek, nem beszélve a mediterrán közönségkedvencről, a házi készítésű nápolyi pizzáról.
A szálloda jövőképe egyértelmű célt szolgál: legjobbá válni a legjobbak között. Másfél évtized szakmai tapasztalata nem tévedhet: felfrissülve, újult erővel csábítják el vendégek tömkelegét, legyen szó szállásról, vagy egy könnyű vacsoráról Debrecen ékszerdobozában, a Nagyerdőn.
Forrás: https://www.dehir.hu/ 2023. Szeptember 6.