Haon__Transsped

Kiemelt figyelmet fordít a Z-generációra a Trans-Sped

A Trans-Sped társadalmi felelősségvállalás programjában kiemelt helyet foglal el a szakmai utánpótlás képzése, a fiatalok szakmai elköteleződésének támogatása, valamint a tudásmegosztás, így a logisztikai nagyvállalat idén két telephelyén – Tatán és Debrecenben – is izgalmas programsorozattal készült a szakma iránt érdeklődők számára a Logisztika Napja alkalmából.

A vállalat debreceni központjában fogadták a logisztika szakos diákokat, pályakezdő fiatalokat és pedagógusokat. Összesen 7 közép- és felsőfokú oktatási intézményből érkeztek érdeklődők. 

A résztvevő intézmények között jelen volt a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium, a DSZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum, a Budapesti Gazdasági SZC Logisztikai és Kereskedelmi Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem is.

A programsorozattal elsődleges célunk, hogy a hagyományos, megszokott keretekből kilépve, izgalmas, játékos formában tudjuk megszólítani a jövő generációját, bepillantást nyújtva számukra a logisztikai szakma szépségeibe és rejtelmeibe, közelebb hozva minden érdeklődőhöz ezt a nem mindennapi hivatást, melyet úgy hívnak, logisztika

– nyilatkozta Fülöp Zsolt, a Trans-Sped alapítója, raktárépítési és üzemeltetési igazgatója.

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped alapítója, raktárépítési és üzemeltetési igazgatója
Fülöp Zsolt, a Trans-Sped alapítója, raktárépítési és üzemeltetési igazgatója
Forrás: Trans-Sped Kft.

A helyszínen a résztvevők a szakmai beszélgetések és tájékoztatók mellett logisztikai ügyességi játékokon, interaktív raktárbejáráson, különféle üzletági bemutatókon, valamint élményutazáson vehettek részt, emellett megismerhették a logisztikai szakmában rejlő karrierlehetőségeket, valamint a debreceni telephely működését is.

Mint az a közleményből is kiderült, a debreceni régió kiemelt fontossággal bír a Trans-Sped működésében. A családi vállalat Debrecenből indult, több mint három évtizeddel ezelőtt, azóta pedig a logisztika különböző ágait kiszolgáló leányvállalataival, országos irodahálózatával és divízióival egy közel 800 főt foglalkoztató cégcsoporttá fejlődött.

A Logisztika Napja rendezvénysorozat keretében, a több helyszínen megvalósuló telephelylátogatások mellett a Trans-Sped két online kerekasztal-beszélgetéssel is készült a héten, melyek lokációtól függetlenül, a virtuális térben kapcsolták össze a szakma iránt érdeklődő közösséget.

Az idei esemény is a magyarországi Logisztika Napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódott, melynek koordinálását a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság végzi.

Megosztás

Átadták az “Év agrár duális képzőhelye” díjat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második alkalommal hirdette meg országos pályázatát 3 kategóriában. A kamara a díj odaítélésével azoknak az agrárágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak szeretné megköszönni az

Ki veszi át a családi vállalkozást?

Az érzelmek a legnagyobb gát a generációváltás során. Az Opten adatai szerint jelenleg mintegy 153 ezer családi vállalkozás működik Magyarországon, mely a hazai cégek mintegy

FBN-H