Pata üzemavató

Felavatták a Pata József Gépipari Kft. legújabb gyártócsarnokát, a „Kukoricás üzemet”

„Kukoricás üzem” elnevezést kapta a Pata József Gépipari Kft. legújabb üzemcsarnoka, amelynek ünnepélyes avatóját pénteken tartották. Mint elhangzott: nem váltott profilt a családi vállalkozás, csak egy kukoricaföld helyén épült fel a cég tizedik gyártócsarnoka. A 30 éve alapított vállalkozás területén ugyanis már csak ott maradt beépíthető terülelet, így oda került a több mint egymilliárd forintba kerülő csarnok.”

– A Pata Kft. a térség egyik legfontosabb vállalata, nagyon sok embernek adnak munkát és felelősséget vállalnak a településért is, ahol dolgoznak.  Köszönöm a vállalatnak azt az áldozatos és kemény munkát, amellyel folyamatosan fejlesztik magukat és ezzel a térség fejlődéséhez is hozzájárulnak – hangsúlyozta köszöntője során Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője.

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató helyettese, a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) elnöke kiemelte: az autóiparban csak akkor lehet sikeres egy cég, ha folyamatosan fejleszt és megújul. 

– A Pata Kft. ilyen cég, ezt láttuk az elmúlt harminc évben, amióta partnerei a Magyar Suzukinak. Folyamatosan fejlesztettek és nem csak gyártókapacitást növelték és csarnokokat adtak át, hanem törődtek azzal is, hogy a technológiát fejlesszék  

– sorolta Krisztián Róbert, aki arról is szólt, hogy a Pata Kft. a példa arra, hogy egy magyar középvállakozás is bekerülhet egy autógyártó legjobb beszállítói közé. A vezérigazgató helyettes bejelentette, hogy hamarosan elkészül 4 milliomodik magyar Suzuki, melyek mindegyikében megtalálhatók a Fajszon gyártott alkatrészek. Hozzátette: a cégalapító Pata József (1940-2017) beírta a Pata Kft. nevét a magyar autóipar történetébe.

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató helyettese
Fotó: Tapodi Kálmán

A cég 85 ezer négyzetméteres területén, több mint 10 ezer négyzetméter felszerelt gyártócsarnok található, ahol százötvenen dolgoznak. Mindezekről Dr. Pata Ildikó Ilona, a Pata Kft. ügyvezető-igazgatója beszélt, aki elmondta, hogy a részben pályázati forrásból felépített, robotokkal is felszerelt, új, 1400 négyzetméteres üzemcsarnok egy év alatt készült el.

Forrás: baon.hu / 2023.10.06.

Megosztás

Átadták az “Év agrár duális képzőhelye” díjat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második alkalommal hirdette meg országos pályázatát 3 kategóriában. A kamara a díj odaítélésével azoknak az agrárágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak szeretné megköszönni az

Ki veszi át a családi vállalkozást?

Az érzelmek a legnagyobb gát a generációváltás során. Az Opten adatai szerint jelenleg mintegy 153 ezer családi vállalkozás működik Magyarországon, mely a hazai cégek mintegy

FBN-H