Gasztroprogram Mautner Zsófival
Program:
16.45 Érkezés a Világszép Alapítványhoz
17.00 – 18.30 A vacsora elkészítése 5 fős csoportokban Mautner Zsófi irányításával, aki főzés közben magyaráz, történeteket mesél és senkit nem hagy magára. A csoportok a vacsora egy-egy részletét készítik el. Közben falatkák és frissítő áll majd rendelkezésünkre.
18.30 – 20.00 Az elkészített vacsora elfogyasztása
A menü a Világszép Alapítvány alapértékeire épülve született meg, melyek a sokszínűség, a hosszútávú kapcsolódás, a támogató közösség, a keretek és a jelenlét.
Mautner Zsófi által javasolt menü a Világszép értékektől inspirálva:
Sokszínűség
Fűszeres krémek – Pink, sárga, fehér, zöld falatkák (crostini, kosárka, pohár)
Harmóniában megfér egymással minden szín és minden kulináris kultúra.
Hosszútávú kapcsolódás
Langyos, csengelei spárgasaláta mentával
A spárga: hosszútávú kapcsolódás. Három év után szabad csak szedni, egy spárgaföld pedig tíz évig tart ki, utána máshova kell telepíteni.
Támogató közösség
Gyöngytyúkleves tiszaörsi csigatésztával
Egy tojásból négy óra alatt készül el 12 dkg csigatészta. Tiszaörsön, egy ezerfős alföldi településen egy apró manufaktúrában készül négy asszony keze által.
Keretek
Kacsamell karfiolpürével, fűszeres szilvaszósszal & a szezon zöldségei
Formális vacsorán nem szokás, hogy mindenki ízlés szerint szedhet a családi tálakról, most viszont kilépünk a keretekből, és mindenki olyan zöldségköretet választ, amit a legjobban szeret.
Sajtfogás
Jelenlét
Rózsás eper cukormentes citromsorbet-val
A menü megváltoztatásának jogát Zsófi fenntartja az aktuális szezonális alapanyagok függvényében.
Részvételi díj: 30.000 Ft / fő
Részvételi szándékodat, kérjük, jelezd Hajninak vagy Krisztának május 10-ig! Köszönjük!