20230302_Fbnh Klub (19)

Márciusi klub beszámoló

27 családból negyvenen vettek részt a márciusi klubon és közgyűlésen, melyet a Marriott Hotelben tartottunk március 2-án.

A klub előtt közgyűlés elfogadta az elnökség javaslatát a tagdíjemelésre vonatkozóan, így 2023-tól az éves tagdíj rendes tagoknak 400.000 Ft, pártoló tagoknak pedig 405.000 Ft lesz.

A közgyűlés megválasztotta továbbá Magyar Lajost (a Trans Lex Work Kft. képviseletében) elnökségi tagnak a leköszönő Lévai Ferenc helyett, Tóth Erzsébetet (a Pikopack Zrt. képvsieletében) pedig Ellenőrző Bizottsági tagnak Magyar Katalin helyett. Ezutóbbi cserére összeférhetetlenség miatt volt szükség. A közgyűlési jegyzőkönyvet ide kattintva tudod letölteni.

A klubon Dávid bemutatta a következő hónapok egyesületi programjait, majd Tom tartott egy prezentációt “Az összetartó erő: Együttműködés a családi – tulajdonosi – cégvezetési célok, elvárások, kihívások kereszttüzében” címmel és a témában három tagunkkal beszélgetett: ifj. Bárány Lászlóval (Master Good Kft.), Ivanics Zitával (Ivanics Kft.) és Lévai Balázzsal (BioTechUSA Kft.). Tom prezentációját ide kattintva tudod megtekinteni.

A klubról elhozott gondolatok

Kürti Tamás: A családi – vállalati – és tulajdonosi értékek összehangolása nyugaton már bejáratott folyamat, itthon azonban még csak most indul. Három nagyon eltérő dinamikájú területről van szó, melyek céljai és nehézségei meghatározhatóak. A család a szeretet és a nyugalom fészke, a vállalat a versengés színtere, a vagyonkezelés pedig egy lassú tanulási folyamat, mely hasonlít az evolúcióhoz, hiszen a tőke is oda áramlik, ahol gyarapodik. A három terület tehát felfogható egymástól eltérő, önálló, de egymást metsző rendszerekként, melyekben a családtagok elhelyezhetőek, elhelyezkedésük azonban az idő előrehaladtával változhat. Az érdekeltérések elkerülhetetlenek, ezeket összehangolni szükséges. Az egyes rendszereket és a hozzájuk tartozó feladatokat mindig fentről érdemes szemlélni.

A család is egy rendszer, melynek elemei összefüggenek egymással. Generációkon keresztül épül ez a rendszer jellegzetes mintákat alakítva, mely hasonlít a gének tovább örökítéséhez. A viselkedések az örökölt mintázatok. Sajnos a nem aktuális mintákat is visszük tovább, melyek már nem segítik az együttműködést. Megváltoztatásukhoz először a felismerésük szükséges. Stressz esetén a jól megszokott családi minták alapján működünk.

ifj. Bárány László: Dinasztiát építenek, mely nem pénz, hanem értékalapú, a tapasztalatokból kialakult értékek pedig egy szabályrendszert alkotnak. Legnagyobb feladatuk az értékek továbbadása a következő generációnak, hogy az utódok az életüket már ezen érték- és szabályrendszer alapján éljék. A kapcsolódó vagyon kezelése is ezen értékek mentén történik, amiből a társadalomnak is tudnak visszaadni. A dinasztia építéssel tehát nem saját nagyságukat akarják kifejezni, hanem a vagyon- és családösszetartozást úgy, hogy az Magyarország hasznára is váljon.

Lévai Balázs: Testvérével, Bálinttal felelősségüknek érzik, hogy a következő generációk az eddig elértekből profitáljanak, nemcsak a tulajdonból, hanem elsősorban a kialakított értékrendszerből. A család a gyerekeket is igyekszik vagyonkezelésre tanítani.

Ivanics Zita: A családi szerepek, az értékek, a tervek és a jövőkép tisztán látásában, tisztázásában nekik nagy segítség volt a családi alkotmánykészítés folyamata. Nagyon megható pillanatot éltek át, amikor a dolgozókat tájékoztatták arról, hogy készült egy családi alkotmány.

Kürti Tamás: A dinasztia alapítás vágyát a jövővel való foglalkozás hajtja, mely életben tartja a múltat. A tulajdon egy külső héj, de onnan nem jól menedzselhető. A tulajdonosi és vállalkozási attitűdök közel állnak egymáshoz, de mi a tulajdonlás célja? Vagyon-kataszter készítésével érdemes számba venni, hogy miket tulajdonlunk. A digitális és lean-agilis cégeknél értékáramlás történik, mely a sikeres vállalkozások alapja. Az optimizmus lényege, hogy lehetőségeket látunk. Fontos, hogy a család ismerje a cégstratégiát, de még fontosabb, hogy a cég ismerje a családstratégiát!

ifj. Bárány László: édesapja mindig azt mondja, hogy veszekedő családot még nem látott nyerni és csak erős családnak lehetnek erősségei. Náluk ezért a családi béke fenntartása a legfontosabb. A családban nincs versengés, vannak viszont kompromisszumok és gesztusok egymás irányába a családi béke kedvéért, de csak a családi értékek mentén.

Tartalmas és jó hangulatú klub volt, de a végére elfáradt a csapat, így a korábban beharangozott workshopot az áprilisi klubra halasztottuk.

A klubon készült képekhez kattints ide!

Megosztás

Mi várható a gazdaságban 2024-ben?

Németh Dávid – K&H Csoport | vezető elemző Csontváry-Kosztka Tivadar festőművészként vált ismertté, de azt már kevesen tudják róla, hogy korábban sokáig gyógyszerészként tevékenykedett. Ugyanabban

Költségoptimalizálás, hol és hogyan?

Vég Ottó | 3rdGen Tanácsadó- és Szolgáltató Zrt. | tulajdonos, CEO 35. K&H Családi Vállalatok Klub 2024. 02. 21. Közel 40 magyar tulajdonú céggel dolgoztak

FBN-H