SZR05612

Ez történt 2022-ben

FBN-H klubok

 • Februári klub (február 3.) – 26 családból 51 fő vett részt

A klub témája az ön- és családismeret, és a konfliktusok kezelése volt. Dr. Wieszt Attila, a Corvinus Egyetem adjunktusa érkezett hozzánk, aki az utódlás terén végzett kutatásaik eredményét mutatta be. Makai András, Gestalt terapeuta pedig a családi konfliktusok kialakulásáról, stresszt okozó szerepéről beszélt. Folytattuk a Tölgyes Család történetét is, ahol vállalkozó szellemű tagjaink vették át a Tölgyes Család tagjainak szerepét és játszottak el beszélgetéseket.

 • Márciusi klub (március 3.) – 18 családból 40 fő vett részt

Ezen a klubon a Treasury volt a fókuszban. Szirányi Bence a treasury szolgáltatásról, ifj. Gellért Ákos pedig a saját tapasztalatokról beszélt. Bemutatkozott a Disznós Család (Divinus Zrt., Debrecen) és folytattuk a Tölgyes Család történetét kerekasztal beszélgetések formájában.

 • Áprilisi közgyűlés és klub (április 7.) – 21 családból 37 fő vett részt

A közgyűlésen elfogadtuk a beszámolókat, módosítottuk az Alapszabályt és a Tagfelvételi  Szabályzatot. A klubon “Akinek van aranya, annak mindig van pénze” címmel Ablonczy Péter és Dávid az arany- és valutapiac jelenlegi helyzetéről meséltek. Ékes Ákos bemutatta a K&H kiválósági díj pályázatot, Dávid a Global Summitról, a Balogh Család (Baki Agrocentrum) pedig saját magukról, családi együttműködésükről meséltek.

 • XII. Éves Konferencia és Családi Nap (május 5-8.) – Felsőtárkány, Bambara Hotel – 40 családból 217 fő vett részt (csúcsot döntöttünk a konferenciáink történetében!)

A pénteki konferencia meghívott előadója dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus volt. Kürti Tom egy panelbeszélgetést moderált tagjainkkal üzletről, tulajdonlásról és családról. A szekció beszélgetéseken volt szó a kiégésről, a mozaik családok működéséről, a vagyon kezeléséről és a Sága felvásárlásának történetéről. A péntek estét gála vacsorával és Afro-show-val zártuk. Szombaton délelőtt tisztújító közgyűlést tartottunk, melyen megválasztottuk az új tisztségviselőket. A szombat délutánt egri városnézéssel és egy Bolyki borkóstolóval koronáztuk meg.

 • Szeptemberi klub (szeptember 1.) – 21 családból 47 fő vett részt

Kürti Tomtól nemzetközi kitekintést kaptunk, Varga Szabolcs a családi vállalatok túlélési statisztikáiról beszélt és bemutatkozott a Gajdácsi Család (Ferroplast Kft., Táborfalva).

 • Novemberi klub (november 10.) – 20 családból 48 fő vett részt

Dávid és Tom edukatív kutatásunk eredményeit mutatta be. A Global Summiton részt vett tagjaink panelbeszélgetés keretében számoltak be az élményeikről, az Ivanics Család tagjai pedig a családi alkotmánykészítésük folyamatában megélt érzéseikről, tapasztalataikról meséltek.  

Gyárlátogatások és egyéb egyesületi programok

 • Ferzol gyárlátogatás (április 22.) – 20 családból 46 fő vett részt

A Bíró Család elképesztő vendéglátásában meglátogattuk a tápiószőlősi Ferzol üzemet és a Ferzol új (III.) telephelyét Szolnokon, este pedig a tápiószőlősi Bagolyvár Birtokon mulattunk.

 • Sanatmetal gyárlátogatás (május 5.) – 23 családból 66 fő vett részt

A konferenciát megelőző nap betekintést nyerhettünk a világszínvonalú egészségügyi termékek pl. implantátumok, protézisek gyártásába. A házigazdák, a Farkas Család a legkisebbeknek kézműves foglalkozást is biztosított.

 • Színházban jártunk (április 30.) – 13 családból 32 fő vett részt

Balázs Márti szervezésében a Katona József Színházban a „Nem vagyunk mi Barbárok” című darabot néztük meg.

 • Senior bortúra és gyárlátogatás az Ivanics Kft.-nél (október 14-15.) – 19 családból 38 fő vett részt a programon

Ivanics Lajos szervezésében jártunk a Törley, a Garamvári és a Sauska Pezsgőpincészetekben, továbbá a Záborszky és a Várszegi Pincében Budafokon. Összesen mintegy 30 tételes bor- és pezsgőkóstolóban volt részünk a két nap alatt, a Törley Mauzóleumot és a barlanglakásokat pedig helytörténészek segítségével ismerhettük meg.   

 • Bejglisütés a Tatár Pékségben (december 2.) – 13 családból 59 fő vett részt

A Balázs Márti / Tatár Anti páros által évekkel ezelőtt megálmodott programot két év kihagyás után újra sikerült megszerveznünk. A tagjaink által készített bejglik megvásárolhatóak a karácsonyi gálavacsorán. Az így befolyt összeget a Világszép Alapítványnak ajánljuk fel.

 • Mikulás party a Tengerszem oviban (december 10.) – 10 családból 51 fő vett részt

Köszönet Szótér Beának és Nyikos Ricsinek, amiért a legfiatalabb generációnak, s velük együtt a kisgyerekes anyukáknak is programot biztosítanak évről évre.

 • Karácsonyi Gálavacsora (december 13.) – 52 családból 182 fő

Méltó megkoronázása volt az évnek! Köszönjük ezúton is Seenger Palinak, hogy elvállalta a műsorvezető házigazda szerepét, a Gríz zenekarnak a szuper hangulatot, továbbá a kedves ajándékokat Sziklai Gyöngyinek (Pauker Nyomda), Dunai Dettinek (Dubicz Borászat), Bíró Zoltánnak (Ferzol Kft.), Kelényi Ádámnak (Szamos Marcipán) és Kürti Sándornak (Kürt Zrt.). 

Fórumok eseményei

NxG Fórum:

 • Visegrádi bobozás (március 20.): 8 családból 22 fő vett részt
 • NxG esemény (július 7.): vacsorával egybekötött beszámoló a bolgár summitról – 9 családból 18 fő vett részt
 • NxG after partyk a nemzetközi konferencia két estéjén (szeptember 28. és 29.) – 20 családból 30 fő vett részt és ezenfelül 50 nemzetközi tag csatlakozott a partykhoz

Női Fórum:

 • Szépítkezem & építkezem (március 25.) avagy „Teremtsd meg a Benned élő Nőt!” – 16 családból 18 fő vett részt

Ezen a napon egyesületünk hölgy tagjai kaptak sminkelési és öltözködési tanácsokat Tóth Kati és Kántor Mónika stílustanácsadóktól.

 • Skanzen program nőknek (június 16.) – 7 családból 29 fő vett részt

Vanczer Zsuzsi kalauzolt bennünket végig a családok életén a 19-20. században

Partner események

 • 27. K&H Klub (február 16.) – tagjaink közül 20 családból 30 fő vett részt

Ezen a klubon „Mivel is állunk szemben?” címmel a gazdasági világ változásairól volt szó. Németh Dávid makrogazdasági kitekintést adott, Bacher János a családi vállalkozások jövőjét elemezte, Demjén Ottó pedig az árfolyamok és az infláció alakulásáról beszélt.

 • 28. K&H Klub (április 27.) – tagjaink közül 8 családból 15 fő vett részt

Ezen a klubon a HR trendekről volt szó „Mi rejlik a kölcsönös jóllét mögött?” címmel. Nagy-Józsa Dorka a munkaerőpiacról, Lévai Bálint pedig a nagyvállalati közösségépítésről és a bizalom szerepéről beszélt.

 • 29. K&H Klub (szeptember 21.) – tagjaink közül 16 családból 28 fő vett részt

A klub témája a generációváltással kapcsolatos családon belüli konfliktusok megelőzése, a tapasztalatok megosztása, megoldása volt. Foltin András a generációváltás tapasztalatairól beszélt, ahogy a saját szemüvegén keresztül megélte, és megnézhettünk egy kisfilmet arról, hogyan készült az Ivanics Család családi alkotmánya.

 • 30. K&H Klub (november 9.) – tagjaink közül 19 családból 29 fő vett részt

Mit kezdjek a vagyonommal tudatosan hosszútávon? Fajcsák Gábor a családi vagyonkezelés és a cégátadás/megtartás legjobb gyakorlati megoldásairól beszélt. Varga Mihály és Nagy Zoltán pedig a Kész Csoport példáján keresztül mutatta be a lehetőségeket „Válság vagy Valóság? Félelem vagy Felelősség?” címmel.  

 • Corvinus Egyetem IV. családi Vállalatok Konferencia (június 16.)

Kvalifikáció a” Vállalati Bundesligába”: Hogyan járulhat hozzá a professzionalizáció a további növekedéshez, a nemzetközivé váláshoz, sőt még az utódláshoz is a családi vállalatokban?

Nemzetközi események

 • FBN 16. NxG International Summit, Bulgária, június 6-11. – 4 családból 6 fő vett részt
 • 31. Global Summit Budapest (szeptember 25 – október 1) – 36 családot mozgattunk meg, ami a tagságnak majdnem a fele!

Erre az eseményre, melyet a Marriott Hotelben tartottunk, 34 országból 300 ember érkezett. Plenáris előadások, kiscsoportos beszélgetések, esettanulmányok, közösségi workshopok, tanulmányutak (learning journey), család- és gyárlátogatások (family visit) és esti kulturális események gazdagították a programot. A Zwack vacsorán, melyen megjelent Magyar Levente külügyminiszterhelyettes úr és Dr. Szabó Kristóf a Hepa vezérigazgatója is, 109 tagunk vett részt. A Learning Journey programokon 75 tagunk vállalt szerepet, magán a nagy konferencián pedig 44 tagunk vett részt. Végre személyesen találkozhattak tagjaink a nemzetközi családi vállalat tulajdonosokkal.

2022-ben 27 különféle eseményen összesen

1650 fő vett részt 63 családból!

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Márciusi klub beszámoló

27 családból negyvenen vettek részt a márciusi klubon és közgyűlésen, melyet a Marriott Hotelben tartottunk március 2-án. A klub előtt közgyűlés elfogadta az elnökség javaslatát