SZR05612

Ez történt 2022-ben

FBN-H klubok

 • Februári klub (február 3.) – 26 családból 51 fő vett részt

A klub témája az ön- és családismeret, és a konfliktusok kezelése volt. Dr. Wieszt Attila, a Corvinus Egyetem adjunktusa érkezett hozzánk, aki az utódlás terén végzett kutatásaik eredményét mutatta be. Makai András, Gestalt terapeuta pedig a családi konfliktusok kialakulásáról, stresszt okozó szerepéről beszélt. Folytattuk a Tölgyes Család történetét is, ahol vállalkozó szellemű tagjaink vették át a Tölgyes Család tagjainak szerepét és játszottak el beszélgetéseket.

 • Márciusi klub (március 3.) – 18 családból 40 fő vett részt

Ezen a klubon a Treasury volt a fókuszban. Szirányi Bence a treasury szolgáltatásról, ifj. Gellért Ákos pedig a saját tapasztalatokról beszélt. Bemutatkozott a Disznós Család (Divinus Zrt., Debrecen) és folytattuk a Tölgyes Család történetét kerekasztal beszélgetések formájában.

 • Áprilisi közgyűlés és klub (április 7.) – 21 családból 37 fő vett részt

A közgyűlésen elfogadtuk a beszámolókat, módosítottuk az Alapszabályt és a Tagfelvételi  Szabályzatot. A klubon “Akinek van aranya, annak mindig van pénze” címmel Ablonczy Péter és Dávid az arany- és valutapiac jelenlegi helyzetéről meséltek. Ékes Ákos bemutatta a K&H kiválósági díj pályázatot, Dávid a Global Summitról, a Balogh Család (Baki Agrocentrum) pedig saját magukról, családi együttműködésükről meséltek.

 • XII. Éves Konferencia és Családi Nap (május 5-8.) – Felsőtárkány, Bambara Hotel – 40 családból 217 fő vett részt (csúcsot döntöttünk a konferenciáink történetében!)

A pénteki konferencia meghívott előadója dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus volt. Kürti Tom egy panelbeszélgetést moderált tagjainkkal üzletről, tulajdonlásról és családról. A szekció beszélgetéseken volt szó a kiégésről, a mozaik családok működéséről, a vagyon kezeléséről és a Sága felvásárlásának történetéről. A péntek estét gála vacsorával és Afro-show-val zártuk. Szombaton délelőtt tisztújító közgyűlést tartottunk, melyen megválasztottuk az új tisztségviselőket. A szombat délutánt egri városnézéssel és egy Bolyki borkóstolóval koronáztuk meg.

 • Szeptemberi klub (szeptember 1.) – 21 családból 47 fő vett részt

Kürti Tomtól nemzetközi kitekintést kaptunk, Varga Szabolcs a családi vállalatok túlélési statisztikáiról beszélt és bemutatkozott a Gajdácsi Család (Ferroplast Kft., Táborfalva).

 • Novemberi klub (november 10.) – 20 családból 48 fő vett részt

Dávid és Tom edukatív kutatásunk eredményeit mutatta be. A Global Summiton részt vett tagjaink panelbeszélgetés keretében számoltak be az élményeikről, az Ivanics Család tagjai pedig a családi alkotmánykészítésük folyamatában megélt érzéseikről, tapasztalataikról meséltek.  

Gyárlátogatások és egyéb egyesületi programok

 • Ferzol gyárlátogatás (április 22.) – 20 családból 46 fő vett részt

A Bíró Család elképesztő vendéglátásában meglátogattuk a tápiószőlősi Ferzol üzemet és a Ferzol új (III.) telephelyét Szolnokon, este pedig a tápiószőlősi Bagolyvár Birtokon mulattunk.

 • Sanatmetal gyárlátogatás (május 5.) – 23 családból 66 fő vett részt

A konferenciát megelőző nap betekintést nyerhettünk a világszínvonalú egészségügyi termékek pl. implantátumok, protézisek gyártásába. A házigazdák, a Farkas Család a legkisebbeknek kézműves foglalkozást is biztosított.

 • Színházban jártunk (április 30.) – 13 családból 32 fő vett részt

Balázs Márti szervezésében a Katona József Színházban a „Nem vagyunk mi Barbárok” című darabot néztük meg.

 • Senior bortúra és gyárlátogatás az Ivanics Kft.-nél (október 14-15.) – 19 családból 38 fő vett részt a programon

Ivanics Lajos szervezésében jártunk a Törley, a Garamvári és a Sauska Pezsgőpincészetekben, továbbá a Záborszky és a Várszegi Pincében Budafokon. Összesen mintegy 30 tételes bor- és pezsgőkóstolóban volt részünk a két nap alatt, a Törley Mauzóleumot és a barlanglakásokat pedig helytörténészek segítségével ismerhettük meg.   

 • Bejglisütés a Tatár Pékségben (december 2.) – 13 családból 59 fő vett részt

A Balázs Márti / Tatár Anti páros által évekkel ezelőtt megálmodott programot két év kihagyás után újra sikerült megszerveznünk. A tagjaink által készített bejglik megvásárolhatóak a karácsonyi gálavacsorán. Az így befolyt összeget a Világszép Alapítványnak ajánljuk fel.

 • Mikulás party a Tengerszem oviban (december 10.) – 10 családból 51 fő vett részt

Köszönet Szótér Beának és Nyikos Ricsinek, amiért a legfiatalabb generációnak, s velük együtt a kisgyerekes anyukáknak is programot biztosítanak évről évre.

 • Karácsonyi Gálavacsora (december 13.) – 52 családból 182 fő

Méltó megkoronázása volt az évnek! Köszönjük ezúton is Seenger Palinak, hogy elvállalta a műsorvezető házigazda szerepét, a Gríz zenekarnak a szuper hangulatot, továbbá a kedves ajándékokat Sziklai Gyöngyinek (Pauker Nyomda), Dunai Dettinek (Dubicz Borászat), Bíró Zoltánnak (Ferzol Kft.), Kelényi Ádámnak (Szamos Marcipán) és Kürti Sándornak (Kürt Zrt.). 

Fórumok eseményei

NxG Fórum:

 • Visegrádi bobozás (március 20.): 8 családból 22 fő vett részt
 • NxG esemény (július 7.): vacsorával egybekötött beszámoló a bolgár summitról – 9 családból 18 fő vett részt
 • NxG after partyk a nemzetközi konferencia két estéjén (szeptember 28. és 29.) – 20 családból 30 fő vett részt és ezenfelül 50 nemzetközi tag csatlakozott a partykhoz

Női Fórum:

 • Szépítkezem & építkezem (március 25.) avagy „Teremtsd meg a Benned élő Nőt!” – 16 családból 18 fő vett részt

Ezen a napon egyesületünk hölgy tagjai kaptak sminkelési és öltözködési tanácsokat Tóth Kati és Kántor Mónika stílustanácsadóktól.

 • Skanzen program nőknek (június 16.) – 7 családból 29 fő vett részt

Vanczer Zsuzsi kalauzolt bennünket végig a családok életén a 19-20. században

Partner események

 • 27. K&H Klub (február 16.) – tagjaink közül 20 családból 30 fő vett részt

Ezen a klubon „Mivel is állunk szemben?” címmel a gazdasági világ változásairól volt szó. Németh Dávid makrogazdasági kitekintést adott, Bacher János a családi vállalkozások jövőjét elemezte, Demjén Ottó pedig az árfolyamok és az infláció alakulásáról beszélt.

 • 28. K&H Klub (április 27.) – tagjaink közül 8 családból 15 fő vett részt

Ezen a klubon a HR trendekről volt szó „Mi rejlik a kölcsönös jóllét mögött?” címmel. Nagy-Józsa Dorka a munkaerőpiacról, Lévai Bálint pedig a nagyvállalati közösségépítésről és a bizalom szerepéről beszélt.

 • 29. K&H Klub (szeptember 21.) – tagjaink közül 16 családból 28 fő vett részt

A klub témája a generációváltással kapcsolatos családon belüli konfliktusok megelőzése, a tapasztalatok megosztása, megoldása volt. Foltin András a generációváltás tapasztalatairól beszélt, ahogy a saját szemüvegén keresztül megélte, és megnézhettünk egy kisfilmet arról, hogyan készült az Ivanics Család családi alkotmánya.

 • 30. K&H Klub (november 9.) – tagjaink közül 19 családból 29 fő vett részt

Mit kezdjek a vagyonommal tudatosan hosszútávon? Fajcsák Gábor a családi vagyonkezelés és a cégátadás/megtartás legjobb gyakorlati megoldásairól beszélt. Varga Mihály és Nagy Zoltán pedig a Kész Csoport példáján keresztül mutatta be a lehetőségeket „Válság vagy Valóság? Félelem vagy Felelősség?” címmel.  

 • Corvinus Egyetem IV. családi Vállalatok Konferencia (június 16.)

Kvalifikáció a” Vállalati Bundesligába”: Hogyan járulhat hozzá a professzionalizáció a további növekedéshez, a nemzetközivé váláshoz, sőt még az utódláshoz is a családi vállalatokban?

Nemzetközi események

 • FBN 16. NxG International Summit, Bulgária, június 6-11. – 4 családból 6 fő vett részt
 • 31. Global Summit Budapest (szeptember 25 – október 1) – 36 családot mozgattunk meg, ami a tagságnak majdnem a fele!

Erre az eseményre, melyet a Marriott Hotelben tartottunk, 34 országból 300 ember érkezett. Plenáris előadások, kiscsoportos beszélgetések, esettanulmányok, közösségi workshopok, tanulmányutak (learning journey), család- és gyárlátogatások (family visit) és esti kulturális események gazdagították a programot. A Zwack vacsorán, melyen megjelent Magyar Levente külügyminiszterhelyettes úr és Dr. Szabó Kristóf a Hepa vezérigazgatója is, 109 tagunk vett részt. A Learning Journey programokon 75 tagunk vállalt szerepet, magán a nagy konferencián pedig 44 tagunk vett részt. Végre személyesen találkozhattak tagjaink a nemzetközi családi vállalat tulajdonosokkal.

2022-ben 27 különféle eseményen összesen

1650 fő vett részt 63 családból!

Megosztás

Beszámoló a februári klubról

Közel 50-en vettünk részt több, mint 30 családból az év első klubján, melyet múlt csütörtökön tartottunk a Marriott-ban. Dávid beszélt a várható programokról, a prezit

Új fenntarthatósági törvény

Az idei évtől alapvető változások léptek életbe a fenntarthatósággal, vagyis ESG-vel kapcsolatos vállalati kötelezettségek területén, ami valamilyen módon minden hazai társaságot érinteni fog. Míg a

A Baki Agrocentrum 30 éves fennállását ünnepelte

Szorgalom, kitartás, alázat, együttműködés és nagyon sok beszélgetés, fogalmazta meg Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. ügyvezetője családi vállalkozásuk sikerének titkát fennállásuk 30 éves jubileumán.

FBN-H