DSC_8491_logo

Boross Dávid – Gálavacsora beszéd

Boross Dávid – FBN-H gálavacsora beszéd (2022. május 6.)

Köszöntök Mindenkit!

Ezek a percek a köszönésekről szólnak, nézzétek el nekem a sorrendet, remélem nem hagyok ki senkit!

Sok-sok köszönet az összes tagunknak, különösen azoknak, akik aktívak, részt vesznek eseményeinken. Ők Ti vagytok! Köszönet azon tagjainknak, akik szerveznek, segítenek, ők a legdrágább dolgot, az idejüket adják az egyesület működéséért.

Külön köszönet Tomnak, akinek nem csak az egyesületünk, de én személyesen is rengeteget köszönhetek, hiszen az egyik legjobb barátom lett!

Köszönjük meg partnereinknek, a K&H Banknak, a Szecskay Ügyvédi Irodának és a Gutmann Banknak, hogy támogatnak minket, de inkább név szerint szólítanám őket, Ékes Ákost, Budai Juditot, Molnár Bencét és Varga Szabolcsot, hiszen ők egyben a barátaink is.

Anyák napja ma már egyszer szóba került, így ne feledkezzünk meg mindannyiunk gondoskodó édesanyjáról, Krisztáról, neked külön köszönöm a rengeteg munkát!

És személyesen szeretném megköszönni Dórinak, a feleségemnek, hogy otthonról támogatja az én rendkívül időigényes hobbimat, az FBN-H vezetését.

13 év rengeteg idő, ennyi idő alatt felnőnek a gyerekek. Nézzétek csak Seenger Dórit, akit kislányként ismertünk meg és ma már egy felnőtt nő köszön rátok vissza, aki magabiztosan mesél nekünk élettapasztalatairól. Bízom benne, hogy egy kicsit mi is hozzátettünk ehhez!

13 év azért komoly dolog. Itt ugyanis nincsenek érdekek, mi egy értékközösség vagyunk. Érdekközösséget könnyű létrehozni, de értékközösséget egy ilyen polarizált, széthúzó világban sokkal nehezebb. Hát még utána megőrizni. Úgy érzem nekünk mégis sikerült.

13 év alatt tragédiák is értek minket. A közelmúltban két aktív, meghatározó tagunkat, barátunkat veszítettük el. Kling Sándort és Vértes Gábort, akiknek az emléke nem múlik el soha számunkra, gondoljunk most rájuk!

13 éve Szabolcson és Tomon kívül senki sem tudta, hogy mi az a generációváltás. Ma már minden hónapban van ilyen témájú konferencia, naponta olvashattok üzleti és bulvár lapokban a családi vállalatokról és a mögöttük álló családokról. A mi fogalmaink – senior, nextgen, homokozó, oldalkocsi – bekerültek a köznyelvbe és büszkeséggel tölt el, mikor hallom és tudom, ezeket mi találtuk ki. Pont ez volt a cél, hogy a generációváltás tudása, ne egy elszigetelt csoportnál maradjon, hanem közkinccsé váljon. Megtanítottunk másokat is családi vállalatul gondolkozni, példát mutatunk és ez komoly felelősség.

Egyetlen hiányosságot érzek. A tipikus FBN-es alapító 60+ éves, van neki 35-45 éves második generációja, akiknek jellemzően 10 év alatti csemetéje. Az a mi kihívásunk, hogy hiányzik az az igazán aktív, 20-as éveiben járó nextgen közöség. Nagy baj, nekik volna a legnagyobb szükségük a tanulásra és mi is tőlük tanulhatnánk a legtöbbet, ők képesek a legtöbbet hazahozni a nemzetközi tapasztalat halmazból.

Én ezt kérem, bíztassátok ezt a generációt, legyenek itt velünk, legyen ez a mai kívánságunk!

Nem szeretnék visszaélni az időtökkel, köszönöm a figyelmet, érezzétek jól magatokat!

Boross Dávid beszéde a Bambara Hotel gálavacsoráján hangzott el 2022. május 6-án a XII. FBN-H Éves Konferencia és Családi Nap rendezvényen.

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hogyan emelkedhetsz ki a családi vállalatok közül?

A K&H idén is díjazza a példamutatást! Kategóriák Sikeres generációváltás kategóriában mutassa be, melyek azok a családi értékek, amelyeket beépítenek a vállalatvezetésbe, és annak módját, hogy

Belehúztak a családi vállalkozások

Évről évre egyre több hazai társas vállalkozás lépi át az egy milliárd forintos éves árbevételi határt, de közülük is kiemelkednek a családi vállalkozások. Mára már