Soosteszta

Rendkívüli gazdasági helyzetben rendkívüli megoldások kellenek

Hiba lett volna hagyományos gazdasági eszközökkel válaszolni a válság által kiváltott rendkívüli gazdasági helyzetre, ezért is döntött úgy a kormány, hogy rendkívüli gazdasági helyzetre rendkívüli választ kell adni – mondta pénteken, Vecsésen a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a Soós Tészta Kft. kormányzati támogatást igazoló okiratának átadásán közölte: a kormány a munkanélküliség következményeinek kezelése helyett a munkanélküliség megelőzésére helyezte a hangsúlyt.

Újabb beruházásokat hoztak az országba

Az elmúlt hónapok és a nemzetközi statisztikák azt támasztják alá, hogy a kormány válságkezelése sikeres volt – fűzte hozzá a miniszter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a nagy nemzetközi vállalatok nemcsak fenntartották magyarországi működésüket, hanem a gazdasági kapacitások újraelosztásáért folytatott versenyben újabb és újabb beruházásaikat hozták Magyarországra.

A családi vállalkozások beruházásaira is figyelnek

Hozzátette, hogy emellett a magyar gazdaság lelkét a magyar tulajdonban, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozások adják. Főként azok, amelyek olyan stratégiai ágazatban működnek, mint az élelmiszeripar, amely a világjárvány alatt is jól teljesített, a tavalyi évben is 8 százalékos növekedést tudott felmutatni, és ma is 147 ezer embernek ad munkát. A miniszter rámutatott: “Magyarországnak az a stratégiai érdeke, hogy minél nagyobb legyen a magyar vállalatok szerepvállalása a gazdasági teljesítményben és minél nagyobb legyen a magyar tulajdonban lévő vállalkozások szerepe a magyar lakosság élelmiszerellátásában.”

Kiemelte: ezt a stratégiai célt szolgálja a Soós Tészta Kft. 60 millió forintos fejlesztése, amelyhez 20 millió forint támogatást biztosít a kormány.

A magyar gazdaságfejlesztési rendszer tudja kezelni a 600 milliárd forintos giga akkumulátorgyártó-beruházásokat, és legalább annyi figyelmet fordít a 60 millió forintos családi vállalkozási beruházásokra is – fűzte hozzá a tárcavezető.

Forrás: MTI 2021.02.05. 

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Útravaló az áprilisi klubról

Az áprilisi klubon, melyen 28 család képviseltette magát, Dávid, Tom, Monostori Gitta (pszichológus, szervezetfejlesztő coach) és Varga Szabolcs a családi alkotmány készítésének folyamatán vezettek végig