Jó gyakorlatok Európában (EFB projekt)

Az Európai Családi Vállalkozások Egyesülete (European Family Businesses, EFB) 10.000 vállalkozást képvisel Európa szerte a kis cégektől a legnagyobb multinacionális vállalatokig.

Az európai családi vállalatok kulcsszerepet játszanak a mai válságos időkben és e nemzetközi egyesület sok tagja alakította át a termelőkapacitásait, hogy eredménnyel vegye fel a harcot a koronavírus ellen védőfelszerelések, egészségügyi, higiéniai és egyéb kiemelt jelentőségű termékek gyártásával.

Mindannyian szenvedünk a jelenlegi helyzetben. A családi vállalkozásokra káros hatással lehetnek a pénzügyi rendszerek változásai és a családi vállalkozások kevésbé mobilizálható természete miatt ez kényszereladásokhoz és a munkahelyek elvesztéséhez vezethet. Ma, a válság idején különösen fontos, hogy rávilágítsunk a családi vállalkozások kulcsszerepére.

Az EFB „Jó gyakorlatok” (Best practices) projektje azt a célt szolgálja, hogy bemutassa, milyen szerepet vállaltak a társadalomért az európai családi vállalkozások a koronavírus válságban.  Ma már jól tudjuk, hogy a családi vállalkozások alkotják a gazdaság gerincét és mélyen beágyazódtak a helyi közösségekbe azáltal, hogy kötelességüknek érzik az alkalmazottaikért és a régiójukért való gondoskodást.

Íme néhány példa, mely jól érzékelteti a különböző európai országok családi vállalatainak a koronavírus terjedésére adott gyors válaszreakcióját.

PDF letöltése
PDF letöltése
PDF letöltése
PDF letöltése

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

A bizalom forintosítható

Szerző: Csidei Krisztina Az április 27.-ei K&H Családi Vállalatok Klubon Lévai Bálint (BiotechUSA Kft.) arról mesélt, mi a HR szerepe a cégüknél, hogyan alakult ki

Az új kerékvágás

Szerző: Csidei Krisztina Az április 27.-ei K&H Családi Vállalatok Klubon Nagy-Józsa Dorka (Y2Y Hungary Kft.) sok hasznos gondolatot osztott meg velünk. Vezető, szervezet- és folyamatfejlesztő

Beszámoló az éves konferenciáról

Csodás hangulatban telt a XII. Éves Konferencia és Családi Nap a Bambarában. Az év legnépszerűbb eseményén idén 40 családból 152 felnőtt és 62 gyerek vett