Jó gyakorlatok Európában (EFB projekt)

Az Európai Családi Vállalkozások Egyesülete (European Family Businesses, EFB) 10.000 vállalkozást képvisel Európa szerte a kis cégektől a legnagyobb multinacionális vállalatokig.

Az európai családi vállalatok kulcsszerepet játszanak a mai válságos időkben és e nemzetközi egyesület sok tagja alakította át a termelőkapacitásait, hogy eredménnyel vegye fel a harcot a koronavírus ellen védőfelszerelések, egészségügyi, higiéniai és egyéb kiemelt jelentőségű termékek gyártásával.

Mindannyian szenvedünk a jelenlegi helyzetben. A családi vállalkozásokra káros hatással lehetnek a pénzügyi rendszerek változásai és a családi vállalkozások kevésbé mobilizálható természete miatt ez kényszereladásokhoz és a munkahelyek elvesztéséhez vezethet. Ma, a válság idején különösen fontos, hogy rávilágítsunk a családi vállalkozások kulcsszerepére.

Az EFB „Jó gyakorlatok” (Best practices) projektje azt a célt szolgálja, hogy bemutassa, milyen szerepet vállaltak a társadalomért az európai családi vállalkozások a koronavírus válságban.  Ma már jól tudjuk, hogy a családi vállalkozások alkotják a gazdaság gerincét és mélyen beágyazódtak a helyi közösségekbe azáltal, hogy kötelességüknek érzik az alkalmazottaikért és a régiójukért való gondoskodást.

Íme néhány példa, mely jól érzékelteti a különböző európai országok családi vállalatainak a koronavírus terjedésére adott gyors válaszreakcióját.

PDF letöltése
PDF letöltése
PDF letöltése
PDF letöltése

Megosztás

Beszámoló a februári klubról

Közel 50-en vettünk részt több, mint 30 családból az év első klubján, melyet múlt csütörtökön tartottunk a Marriott-ban. Dávid beszélt a várható programokról, a prezit

Új fenntarthatósági törvény

Az idei évtől alapvető változások léptek életbe a fenntarthatósággal, vagyis ESG-vel kapcsolatos vállalati kötelezettségek területén, ami valamilyen módon minden hazai társaságot érinteni fog. Míg a

A Baki Agrocentrum 30 éves fennállását ünnepelte

Szorgalom, kitartás, alázat, együttműködés és nagyon sok beszélgetés, fogalmazta meg Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. ügyvezetője családi vállalkozásuk sikerének titkát fennállásuk 30 éves jubileumán.

FBN-H