dij_promo_kep (002)

Hogyan emelkedhetsz ki a családi vállalatok közül?

A K&H idén is díjazza a példamutatást!

Kategóriák

Sikeres generációváltás kategóriában mutassa be, melyek azok a családi értékek, amelyeket beépítenek a vállalatvezetésbe, és annak módját, hogy miként biztosítják ezek megőrzését, megerősítését, továbbvitelét a generációváltással, valamint annak hatását a családi vállalat működésére.

Innováció kategóriában  részletezze az elmúlt években megvalósult vagy a közeljövőben tervezett – termékre, szolgáltatásra vagy üzleti folyamatra vonatkozó – innovációs fejlesztéseket, törekvéseket, illetve azok hatásait a családi vállalat működésére.  

Hosszú távú stratégia kategóriában ismertesse, hogy miként biztosítják a cég hosszú távon sikeres működésének, növekedésének fenntartását, illetve a gazdaságon/iparágon belüli jelentős és előremutató szerepét.

 környezetvédelmi fenntarthatóság kategóriában mutassa be azt, hogy mennyire elkötelezettek a fenntarthatóság iránt, hogyan, milyen tevékenységgel csökkentik a családi vállalatnál a környezetszennyezést és a természeti erőforrások felhasználását, hogyan járulnak hozzá ahhoz, hogy a helyi közösség, a társadalom tagjainak környezetét megóvják.

Az első 40 pályázat beküldője Forbes magazin éves előfizetést kap ajándékba.

A nyertes cégek számára megjelenést biztosítanak a Forbes magazinban, a sikertörténetükért járó díjat pedig a Forbes Családi Vállalatok Gálán ünnepélyesen vehetik majd át.

A nevezési lap ezen a linken tölthető le:

https://csaladivallalatok.kh.hu/k-and-h-kivalosagi-dij/

A pályázatot itt lehet beküldeni:

https://csaladivallalatok.kh.hu/kivalosagi-dij-jelentkezes/

A díjazottra vonatkozó rendelkezések

A díjra azok a Magyarországon bejegyzett cégek jelentkezhetnek, amelyek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, és

– a vállalat legalább 51% -a magánszemély(ek) tulajdonában van, és
– a vállalat legalább 25%-a egy család* tulajdonában van, és
– a családnak legalább az egyik tagja aktívan a vállalat vezetésében dolgozik, vagy részt vesz a stratégiai döntések meghozatalában.

*A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, amely utóbbi alapja egyaránt lehet a vérségi kapcsolat
vagy az örökbefogadás is.

A díjra jelentkezés tartalmi és formai kritériumai

A vállalatok a pályázom gombra kattintva, az online nevezési lap kitöltésével jelentkezhetnek a díjra.

A nevezéshez szükséges adatok és információk:

 • cégadatok:
  • pályázó cég neve
  • anyavállalat adószáma
  • pályázott kategória
  • kapcsolattartó neve
  • kapcsolattartó telefonszáma
  • kapcsolattartó e-mail címe
 • pályázati anyag feltöltése
  • a cég bemutatása (maximum 1 oldal) a cég történetének és tevékenységének rövid bemutatása, fontos fordulópontok a cég életében, piaci helyzet
  • a díjazásra alkalmasság bemutatása (maximum 2 oldal): a kategóriának megfelelően megjelölt tartalom

A pályázó a pályázat benyújtásával nyilatkozik arról, hogy a benyújtott pályázati anyagban foglalt adatok, információk teljes körűen hitelesek, megfelelnek a valóságnak, továbbá a pályázati kiírásban szereplő részvételi feltételeknek megfelel a vállalat.

A pályázat elbírálásának szempontjai

– a pályázati kategóriában kimagasló teljesítmény

– elkötelezettség a családi vállalkozás sikeres működése és továbbvitele iránt

– egyedi ötletek, megoldások alkalmazása

 Érvénytelen pályázatok

A pályázatok benyújtásakor hiánypótlásra nincs lehetőség. A hiányosan vagy határidőn túl benyújtott pályázati anyagokat a zsűri a pályázatból kizárja, illetve azokat nem bírálja el.

A kiíró a változtatás jogát fenntartja. A kiíró fenntartja a jogot, hogy nem ítéli oda a díjakat.

A pályázat érvényessége, határidők

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. július 31.

Az elbírálás tervezett napja

A pályázatok elbírálására – nem nyilvánosan – a nevezések beérkezését követően kerül sor. A jelöltek eredményéről a nevezési lapon megadott e-mail címre elektronikus értesítést küld a kiíró, legkésőbb 2022. augusztus 31-ig.

Nyilvános eredményhirdetés

A nyilvános eredményhirdetés tervezetten 2022. szeptember 8-án valósul meg, ahol sor kerül a díjazottak nevesítésére, és az ünnepélyes díjátadásra, amelyhez a jelentkező cégek nevezési lapjuk leadásával hozzájárulnak.

A K&H Csoport jogosult a pályázók képviselőinek személyes adatait (név, cégnév) nyilvánosságra hozni, a nyertesek kihirdetése érdekében.

A pályázatban résztvevők és a pályázathoz kapcsolódó rendezvényeken megjelenők regisztrációjukkal és megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy róluk fénykép és/vagy videó felvétel is készülhet. A szervezők a rendezvényen készült képi és videó anyagok használati jogát fenntartják.

Megosztás

Sikeres a cég, de képes-e a következő nagy ugrásra?

Krausz Zoltán (vallalatepites.hu | vállalatépítési szakértő) és Palai Patrik (Lakógép Kft. | tulajdonos- ügyvezető) előadásából az összefoglalót készítette: Nagy Krisztina Zsuzsanna (ügyvezető titkár, FBN-H Egyesület)

Beszámoló az áprilisi klubról

Az elmúlt két klub alkalmával kísérleteztünk. Szoktunk, mert keressük a jobb minőséget, a több élvezetet. Most kétszer is tudatosan elengedtük a szünet utáni részt. Azt

FBN-H