A magyar baromfikirály megvette a Ságát

A kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki, piacvezetők itthon. A cégcsoport csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat. A sárvári székhelyű Sága Zrt. Magyarország piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalata, munkavállalóinak száma 260 – közölte a Master Good.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát – írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret – áll a közleményben. Tavaly Vietnámban is üzemet nyitottak.

A sárvári Sága Zrt. 2018-as forgalma 9,5 milliárd forint volt, 21,6 milliós negatív eredménnyel zártak, az elmúlt években csak 2015-ben tudtak felmutatni számottevő adózott eredményt, akkor 408 millió forint volt ezen a soron.

Volt rá forrás

A cégcsoport részt vett az MNB növekedési kötvényprogramjában is – összesen 29,4 milliárd forintnyi forrást vontak be igen kedvező feltételek mellett. Már a sikeres kötvényaukció után közölték, a forrás egy részét a termékskála szélesítését célzó felvásárlásokra fogják költeni.

A cégcsoportot alapító Id. Bárány László szerepel a Forbes frissen kiadott milliárdos listáján is, a baromfibirodalmat (mely magában foglalja a Baromfi Coop Kft.-t is) immár az alapító fiai viszik, ifjabb Bárány László valamint Péter. A család négy generáció óta foglalkozik baromfitenyésztéssel.

Bárányék az elmúlt években több, milliárdos beruházási programot indítva itthon is rengeteget fejlesztettek, kisvárdai vágóhídjuk ott van a kontinens legnagyobbjai között.

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

A bizalom forintosítható

Szerző: Csidei Krisztina Az április 27.-ei K&H Családi Vállalatok Klubon Lévai Bálint (BiotechUSA Kft.) arról mesélt, mi a HR szerepe a cégüknél, hogyan alakult ki

Az új kerékvágás

Szerző: Csidei Krisztina Az április 27.-ei K&H Családi Vállalatok Klubon Nagy-Józsa Dorka (Y2Y Hungary Kft.) sok hasznos gondolatot osztott meg velünk. Vezető, szervezet- és folyamatfejlesztő

Beszámoló az éves konferenciáról

Csodás hangulatban telt a XII. Éves Konferencia és Családi Nap a Bambarában. Az év legnépszerűbb eseményén idén 40 családból 152 felnőtt és 62 gyerek vett