Ezen bukhat el egy sikeres magyar családi cég

Az elmúlt öt évben a szakmai konferenciák, sajtómegjelenések és szűk körű egyeztetések hosszú sora zajlott le a magántulajdonú vállalkozásokat érintő sajátos kihívásokról és azok elméleti megoldási javaslatairól. Ezzel párhuzamosan azonban a hazai gazdaság egy mára szemmel jól látható szegmensében ezek az elméletek már a mindennapi gyakorlatban nyertek igazolást, vagy kerültek éppen megcáfolásra.

Forrás: portfolio.hu 2019. 10. 07.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-10-11 11:18:26
Tovább a cikkhez

Több mint négyezer kkv a gyorsan növő kategóriába esik

Magyarországon közel 1,8 millió vállalkozás volt 2018-ban, és tízéves intervallumot tekintve jól látszik, hogy ez a szám szinte folyamatosan emelkedik. Jelentős szerkezeti átalakulás is volt az elmúlt tíz évben az önálló vállalkozások javára, ugyanis 10 évvel ezelőtt még 36 százalék volt a társas, és 64 százalék az egyéni vállalkozás aránya. Ez napjainkra eltolódott, és 70 százalékot tesz már ki az egyéni vállalkozások aránya – emelte ki Freid Mónika, a Központi Statisztikai Hivatal Tájékoztatási Igazgatóságát irányító elnökhelyettese, a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu / 2019. 09. 26.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-10-02 15:25:20
Tovább a cikkhez

A kkv-knak hosszútávú vízióban kell gondolkodniuk

Fekete István Interim menedzsment szakértő, a Henkel Magyarország első elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság konferenciáján elmondta, hogy bizonytalanságban céget nem lehet működtetni, ezért egy cég teljes életét meg kell tervezni, és ezt főleg megfelelő emberekkel lehet csak kivitelezni.

Forrás: www.vg.hu / 2019. 09. 26.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-10-02 15:16:46
Tovább a cikkhez

Szét kell tudni választani a magánvagyont a családi vagyontól

Alapvetően három dologgal foglalkozik egy generációváltás-szakértő:

  • a családi vállalkozásoknál általában adott a feltétlen bizalom, ami néha elnyomja a kommunikációt – sokszor ebben elakadás van, itt tudnak segíteni;
  • a menedzsmentben ritkán van váltás, külső behatások kevésbé jellemzőek – kívülről a szakértők rá tudnak nézni a cégre, és észrevehetnek olyat, amit a cégen belülről nem látnak mások, mert hozzá vannak szokva;
  • a generációváltás többnyire egyszer fordul elő az életünkben, így próbálják a legjobb gyakorlatokat megtalálni, és azt bevinni a vállalatba

– sorolta Floidl Csaba, a Familiaritas vezérigazgatója, közgazdász a Világgazdaság „Magyar vállalatok, családi vállalatok” című konferenciáján.

 

Forrás: vg.hu 2019. szeptember 26.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-09-27 12:54:25
Tovább a cikkhez

A sikeres generációváltáshoz le kell tenni az egót

A generációváltás és a családi vállalkozás kérdése korántsem olyan egyértelmű, mint gondolnánk, a nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy viszonylag kevés fiatal szeretné átvenni a családi céget, és ennek több oka van. Európában háromból két kkv-t elvesztünk azért, mert a tulajdonosok nem tudják átadni a következő generációnak – kezdte Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján a kerekasztal beszélgetést, amelyen azt vitatták meg a résztvevők, mi a család szerepe a vállalkozásban. 

 

Forrás: vg.hu 2019. szeptember 26.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-09-27 12:47:50
Tovább a cikkhez

Tudásbarát szervezet 2019 - pályázati felhívás

Egy vállalkozás számára, legyen szó kis-, közepes vagy nagyvállalatról, a cégnél felhalmozódott tudás megőrzése és a generációk közötti hatékony, szisztematikus átadása amellett, hogy versenyelőnyt jelenthet, segíthet a megbízható, szakmailag felkészült és elkötelezett munkaerő megszerzésében és megtartásában egyaránt. Ez a folyamat ma Magyarországon még gyerekcipőben jár.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-09-27 12:26:37
Tovább a cikkhez

K&H családi vállalatok kiválósági díj 2019

A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára azzal a céllal, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségét a társadalom iránt. Négy különböző kategóriában maximum 2-2 díjat ítél meg a zsűri. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 27.

 

 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019-09-19 15:59:27
Tovább a cikkhez
1234567891011Következő

A fórumról

Friss hírek

Találkozás X, Y, Z-vel és esetleg Alphával

Szeptember 26-án a Soterline Oktatási Központban Bardóczy Zsuzsanna kommunikációs szakértő előadásával a generációk jobb megértését segítette, játékos feladatai pedig nemcsak megnevettettek minket, de az együttműködési és rajzolási képességeinket is fejlesztették. Kellett egy-két nap, mire az elhangzottak és a Zsuzsa új megközelítési módjai leülepedtek bennünk, de bizonyára mindenki hozott néhány hasznos gondolatot magával a tarsolyában. Köszönet a program megszervezéséért fórumunk vezetőjének, Dóra Hajnalkának, a helyszín biztosításáért pedig Szótér Ellának! Képek itt!    

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

A startupok és az innováció helye és szerepe a családi vállalatoknál - Beszámoló az októberi klubról

Közel 30 családból több, mint 50-en vettek részt október 3-án a klubon a Marriott Hotelben. Képek itt. Varga Szabolcs (Bank Guttmann) előadását az induló vállalkozások helyéről és szerepéről a családi vagyonmegosztásban ide kattintva tudod letölteni. Várdy Zoltán (Design Terminal) előadása az innováció szerepéről egy családi vállalat fejlődésében ide klikkelve érhető el.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Női utódok ügyvezető szerepben - Beszámoló a szeptemberi klubról 1. rész

20 családból 40-en gyűltünk össze szeptember 12-én az első őszi klubon a Marriottban. Képek ittCsizmadia Edit, A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetője előadásában a magyarországi vállalatok fenntartható gyakorlatairól beszélt. Prezentációját ide kattintva tudod letölteni.

Deák Brigi (Biofilter) panelbeszélgetés keretében a felelős vállalatirányításról és a következő generációk támogatásáról kérdezte lendületes, fiatal, második generációs női ügyvezető tagjainkat: Egyed Lindát (Fino-Food), Berger Timit (Magyar Pénzügyi Közvetítő) és Magyar Katát (Trans Lex Work).

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Október 09., Szerda

Gyakorlati projekt a Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatóival

Ahogy a korábbi években is, a Corvinus Egyetem a számára stratégiailag fontos cégeknek és más szervezeteknek 3 fős mesterszakos hallgatói csapatok munkavégzését ajánlja fel a Gyakorlati projekt tárgy keretében. A csapatok munkája szeptember végétől december elejéig tart és teljesen ingyenes. A részletes ismertetőhöz kattints ide!

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Szeptember 19., Csütörtök