Nyomtatott életút

Viharos gyorsasággal változott a hazai nyomdaipar az elmúlt évtizedekben, a technológiai fejlődésnél már csak a cégkörforgás volt nagyobb. Van azonban néhány nyomda, amely minden vihart kibírt. Ezek egyike a Pauker, amely több mint 25 éve ugyanarra épít: a minőségre és a megbízhatóságra.

Forrás: KKV Magazin (Tóth Levente)

Fotó: Birtalan Zsolt

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-12-13 13:40:22
Tovább a cikkhez

Közös érdek a családi vállalatok támogatása

A generációváltás előtt álló cégeket segítené új programjával az Innovációs és Technológiai Minisztérium annak érdekében, hogy a családi vállalatok a jövőben is meghatározó szerepet tölthessenek be a gazdaságban és a társadalomban egyaránt. A szektor a K&H számára is kiemelt jelentőséggel bír, idén harmadik alkalommal kapott hét olyan vállalat K&H családi vállalatok kiválósági díjat, amelyek üzleti gyakorlata példamutató lehet nem csak a kisebb a cégek, de a vállalati szektor egészére nézve is.

Forrás: www.tozsdeforum.hu 2018. november 30. (Well PR Ageny)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-12-10 21:10:05
Tovább a cikkhez

Generációváltás – Nem csak papíron kell lejátszani

A magyar gazdaság versenyképessége akkor fokozható leginkább, ha sikerül megerősíteni a számos kihívást évtizedek óta maga előtt görgető kis- és középvállalati (kkv) szektort. E tekintetben teljes az egyetértés a gazdasági szakemberek között. A kkv-k között a családi vállalkozásoknak ráadásul még egy aktuális próbatétellel is meg kell küzdeniük: a generációváltással. Ne feledjük, ezen vállalkozások jelentős részét a rendszerváltás után hozták létre, így az akkori alapítók mára jórészt elérték a nyugdíjkorhatárt. A stafétát pedig addig érdemes átadni a következő generáció képviselőinek, amíg még semmi nem veszélyezteti a cég üzleti sikereit.

 

Forrás: www.vg.hu 2018. 11. 28. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, a generációváltás témakutatója

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-11-30 11:23:13
Tovább a cikkhez

Mentőövet kaphatnak a magyar cégek

Az a kormányzati cél uralhatja a jövő évi fejlesztéspolitikai terveket, amely szerint a generációváltás akadályába ütköző hazai cégeket ne külföldi befektetők vegyék át, hanem maradjanak magyar kézben.

Forrás: www.vg.hu 2018. november 14. (Gyöngyösi Balázs)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-11-27 16:31:34
Tovább a cikkhez

Családi alkotmány – gondoskodás a jövőről

Nem véletlenül kerültek a családi vállalkozások az utóbbi években gazdasági szakemberek és szociológusok érdeklődésének homlokterébe. Míg Nyugat-Európában elsődlegesen a családi kézben lévő vállalkozások differenciált jogi szabályozására mutatkozik igény, addig a kelet-közép-európai családi vállalkozások még a generációváltás kihívásaival is szembesülnek. 

Forrás: www.vg.hu 2018.november 15. (Arató Balázs ügyvéd, egyetemi adjunktus)

 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-11-27 16:22:30
Tovább a cikkhez

Mi az üzleti siker titka?

Hogyan lehet egy jó ötlettel meghódítani a világot? Hogyan lehet megújulni, s egy befutott tradicionális családi vállalkozást átadni a fiatal generációnak? A hirado.hu-nak ezekre a kérdésekre válaszoltak sikeres üzletemberek, akik a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége által rendezett fiatal vállalkozók hetén tartottak előadást.

Forrás: www.hirado.hu 2018. november 16.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-11-27 16:07:27
Tovább a cikkhez

De mi az, hogy családi?

A családi vállalkozásokkal kapcsolatban általában felelősebb, hosszabb távon gondolkodó működést vagy éppen jobb munkaerő-megtartó képességet szokás emlegetni. Az első ezt a kört vizsgáló hazai reprezentatív kutatás szerint azonban úgy fest, a magyar családi cégek (még) nem mutatják ezeket a jellegzetességeket. Másokat viszont igen.

Forrás: www.vg.hu 2018. november 18. (Tímár Gigi)

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-11-23 09:43:17
Tovább a cikkhez

Aggódnak a munkáltatók: hatalmas kihívás minőségi melóst találni!

Jelentős az aggodalom a kkv-szegmens munkaerőpiac keresleti oldalán: bevallottan nehéz minőségi munkaerőt találni. A minőségi munkaerő megtalálása mellett az automatizálás és a feladatok kiszervezése sem könnyű. A vállalkozások jelentős része a létszámbővítésen túl vezető- és tulajdonosváltással is számol - derül ki egy magas üzleti potenciállal bíró kkv-kat célzó kutatásának HR vonatkozású adataiból.

Forrás: Pénzcentrum 2018. november 20.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018-11-23 09:29:17
Tovább a cikkhez
1234567891011Következő

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a 14. KH Klubról (2018. november 28.)

Ékes Ákos (az Üzletfejlesztés vezetője) a november 28.-ai K&H Családi Vállalatok Klubján bevezetőjében beszélt a múlt héten átadott K&H Díjról és a nyertes pályázókról. Kiemelte, hogy idén a legtöbb pályázat a társadalmi felelősségvállalás kategóriában érkezett és a díjat jövőre is meghirdetik majd. A részletekért kattints ide

Örömmel vezette be a nap izgalmas és sokakat érintő témáját, melynek előzménye 4 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A K&H klubok indítását megelőzően ugyanis Ákos ellátogatott 10 családi céghez, akiket többek között a cégeladásról is faggatott és 10-ből 10-en azt válaszolták, szívesen eladnák a cégüket, ha a vevő számukra megfelelő árat kínálna.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Képek itt.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. December 13., Csütörtök

Komócsin Lauránál járt a Női Fórum

A coaching abban segít, hogy még sikeresebbek és boldogabbak legyünk, a coach pedig nem más, mint gyémántcsiszoló. 

Fórumvezetőnk, Dóra Hajni jóvoltából egy DIADALmas self-coachingon vehettek részt Egyesületünk női tagjai - mintegy 30-an - november 16-án az első magyar coaching modell megalkotója, Komócsin Laura vezetésével. Laura prezentációját ide kattintva tudod megtekinteni. 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. November 22., Csütörtök