Ismét egy szuper hangulatú éves konferencián vagyunk túl és a szombati közgyűlésen megválasztottuk az új tisztségviselőket is! 38 családból 120 felnőtt és 25 gyerek képviseltette magát az év legnépszerűbb egyesületi rendezvényén. 

Csütörtökön a Krajcár Család jóvoltából egy gyárlátogatáson vettünk részt, melynek során a csomagolóanyag gyártással foglalkozó Krajcárpack jákfai üzemét jártuk be. Köszönet érte Krajcár Mariannának és Zsoltnak! Az ott készült képekhez klikkelj ide!

A csütörtök este jó hangulatát a Caramell Hotelben Bíró Zoli, Gellért Ákos és Ivanics Lajos alapozták meg a saját készítésű nedűk kínálásával.

A pénteki konferenciát Tom és Szabolcs bemelegítő kérdéseivel indítottuk, majd a 100 éves holland királyi festékgyártó cég (Koninklijke Van Wijhe Paint) 4. generációs vezetője, Marlies van Wijhe mesélt nekünk a fenntartható festékgyártásról és a generációváltásban szerzett tapasztalatairól. A részletekhez kattints ide

Marlies van Wijhe prezentációját ide kattintva tudod letölteni.

A konferencián készült képeket itt találod.

Hogy kiderüljön, milyen állatok vagyunk, Deák Brigi kitöltette velünk a Polaris tesztet. A részletekhez (Brigi előadása) kattints ide.

Az ebéd utáni kerekasztalnál Kürti Tom nextgenekkel (H. Szabó Zita, Csíki Virág, ifj. Kling Sándor és Lévai Bálint) beszélgetett arról, hogyan is borítják ők fel a világot, mit folytatnak és mit változtatnának a szüleiktől tanult mintákból, s mennyire kapnak ebben szabadkezet. Tom prezentációja itt tölthető le.

Péntek délután szekcióbeszélgetéseken okosodhattunk. A Női Fórum vezetője, Dóra Hajni Ékes-Erdélyi Klaudiát hívta el, hogy meséljen nekünk az életközépi válságról. Megtudtuk, hogy a krízis mindig egy változás, egy fordulópont az ember életében, amikor az addigi egyensúly megbomlik, új helyzet jön létre, melynek megoldásához új módszerek kellenek. A válság egyúttal egy új lehetőséget és kihívást is jelent. A krízisek során egy belső utat járunk be, amely elkerülhetetlen, s melynek eredményeképpen egy új hozzáállást alakítunk ki valamivel szemben. Az életünk közepén számot vetünk arról, mit tudtunk álmainkból és terveinkből megvalósítani, mit kell esetleg elengednünk, vagyis vizsgálni kezdjük önmagunkat. 

A Nextgen Fórum vezetői, Schiller Márk és Martos Peti a családon belüli feszültségekről és konfliktusokról beszélgettek. Kérdésként felvetődött, szükséges-e külsős tanácsadó bevonása a feszültségek, vitás helyzetek megoldására a családi cégben? A nextgenek másként gondolkodnak, mint az alapítók, hiszen nem az alapítástól kezdve nőttek fel egy kis cégben, hanem belecsöppentek egy nagy cégbe. A fejlődéshez szükség van a másként gondolkodásra is, de az egymás iránti tisztelet és a dícséret elengedhetetlen. Fel kell fedezni és el kell ismerni egymás jó tulajdonságait. Egy jó tanácsadó segíti a folyamatot, melynek során az alapító szépen lassan megalapozza utódja útját és egyre nagyobb döntési jogkörrel ruházza fel. Szó esett a főnök fia/lánya konfliktusokról, a kollégák bizalmának elnyeréséről és arról, hogyan lehet felnőni a vezetői feladatokhoz.  

Varga Szabolcs családi vagyontervezésről szóló prezentációját itt tudod megnézni.

Zárszóként Dr. Márky Ádám a pszichológiai rugalmasságról beszélt (előadása itt), Deák Brigi pedig kiosztotta a Polaris díjakat. (teszteredmények itt)

Az esti gálavacsorán hajnalig beszélgettünk.

Szombaton a közgyűlésen megválasztottuk egyesületünk új tisztségviselőit, akiknek ezúton is gratulálunk és munkájuhoz sok sikert kívánunk az elkövetkező 3 évben!

A tisztújítás eredményeképpen új elnökünk Boross Dávid, társelnökünk pedig Bárány László lett. Az új elnökség tagjai: Balázs Márta, Dr. Seenger Pál, Kürti Tamás, ifj. Martos Péter és Schiller Márk, az Etikai és Tagfelvételi Bizottság tagjai: Kling Szandra, Varga Sazbolcs és Vértes Gábor, az Ellenőrzőbizottság tagjai pedig: Béres Marcell, Papné Dr. Berger Tímea és Vaszkó Gábor lettek. A tisztújítás képeit itt tudod megnézni.

 

Szombat délután a családi napon feltúráztunk az Írottkőhöz, majd este a Kristálytoronynál megkóstoltuk Orosz Csaba fertőrákosi borait.

A családi nap képeihez kattints ide! Berger Timi szombati vacsorán készült hangulatos fotóiban itt gyönyörködhetsz. 

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Nőtt a leszakadó vállalkozások aránya

Míg a szolgáltató és az építési vállalkozások húzzák a kis- és középvállalati (kkv) szektort, a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatok nehezebben boldogulnak a jelenlegi üzleti környezetben.

Forrás: adozona.hu 2019. július 30.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

Így élheti túl a vállalkozás a tulajdonos halálát

Magyarországon a vállalkozások több mint kétharmada családi tulajdonban van, a munkavállalók felét ők foglalkoztatják, mégsem jellemző rájuk a jövőtervezés. Ha meghal a cégalapító – vagy betegség, baleset miatt cselekvőképtelen lesz – az egyenlő a vállalkozás halálával, a munkavállalók elbocsátásával. A hagyatéki eljárás legalább 6–12 hónapra meggátolja a cég életét, ezt az időt pedig egy cég sem éli túl tulajdonos vagy ügyvezető nélkül. Nem ritka, hogy ezen idő alatt megjelennek az üzleti keselyűk, a NAV, és a hitelező bankok is felmondják a szerződést. 

Forrás: adozona.hu 2019. 08.01. 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A munka és a magánélet közötti egyensúlyt keresik a családi vállalkozások

Áthidalni a rövidtávú kihívások és a hosszútávú prioritások közötti szakadékot komoly kihívást jelent számos magántulajdonú vállalkozás számára. Azok a tulajdonosok viszont, akik épp a következő generációnak tervezik átadni a kontrollt, közvetlen, személyes nyomás alatt állnak a vállalat és a család hosszútávú jövője és a napi ügyekben rejlő lehetőségek szorításában. A Deloitte ötödik globális, családi vállalkozásokat vizsgáló kutatása azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy hogyan lehetséges a családi dinamika, a folyamatosan változó piaci kihívások és a kulturális beidegződések között megtalálni ezt az egyensúlyt.

Forrás: origo.hu / 2019. 08.02.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Augusztus 16., Péntek

A technológiai változások hat-nyolc új szak beindítását indokolhatják

Az oktatásban mindenképpen követni kell a változásokat, és azt is el szeretnénk érni, hogy a vállalkozások tegyék magukévá az újító gondolkodást, lépjenek ki a beszállítói szerepkörből, váljanak innovátorrá – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innová­cióért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak.

Forrás: https://www.vg.hu  2019. július 23.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Július 29., Hétfő