Ahogy fontos a tudatosság, az elemzés, a nyitottság a változásra és sokszor külső segítség bevonására a magánéleti viszonyainkban, ugyanúgy elengedhetetlen ez a családi vállalkozások működtetése, a váratlan eseményekre történő tudatos felkészülés és a jövőtervezés során is.

Forrás: piacesprofit.hu 2019. 03.12.

A jövőtervezésnek a tudatos, változásra nyitott szemléletű vállalkozásmenedzsment adaptálásával kell kezdődnie, jóval korábban, mint amikor a vállalkozás jövőjéről, az esetleges utódlásról kezdünk el gondolkodni. Ha a vállalkozás minden szintjén sikerül ezt megvalósítani, akkor a jövőtervezés a mindennapi működésből sokkal természetesebben, szervesebben következő folyamat lesz.

 

De mire jó és mire kell a tanácsadó? Érzelmileg és szakmailag is független, átlátja a családi vállalkozások komplex működési, érzés- és értékrendszerét, képes összegyűjteni, analizálni a családtagok valós igényeit, meghatározni a vállalkozás szükségleteit, és olyan megoldásokat kidolgozni, melyek ezeket a lehető legharmonikusabb egységbe rendezik. Segíthet meglévő konfliktusok felszínre hozásában, feloldásában, de soha nem dönt a család helyett. Mi ismerünk jó gyakorlatokat, módszertanokat, melyekből merítünk, de nincsenek minden vállalkozás esetében alkalmazható dobozmegoldások.

 

A generációváltás esetében nem elég egy családi alkotmány formadokumentumot kitölteni. A családi vállalkozások jövőtervezése során az egyik lehetséges kimenet a generációváltás, melyre való felkészülési folyamat utolsó állomásainak egyike a családi alkotmány megalkotása. Ami állandó, az a tanácsadási folyamat menete, módszertana, de a megoldások részletei mindig az adott család és vállalkozás egyedi igényeihez igazodnak.

 

A tanácsadás értéke, hogy mediációként tud működni, és minden lehetséges eszközt és megoldást ismer és átad az érintetteknek. Az ilyen tanácsadási folyamatok végén megszülető megoldások azért is működnek és fenntarthatók, mert az érintettek is tudják, hogy nem hirtelen, kényszerű, sokszor érzelmi alapú döntést hoztak, hanem minden lehetőséget áttekintettek, és a legjobb döntést hozták, aminek ismerik minden előnyét és hátrányát. Az elmúlt 25 évben sok családi vállalkozásnak segítettünk megtalálni az optimális megoldást a napi működés és a jövőtervezés tekintetében is. Láttuk és magunk is tudjuk, hogy családi vállalkozónak lenni olykor nagyon nehéz és embert próbáló, de legalább ugyanennyire felemelő is. A legfontosabb a tudatosság, a nyitottság és az előre gondolkodás, hogy biztonságban legyen a család és a vállalkozás jövője is.

A fórumról

Friss hírek

A Polaris Kupa első nyertese az FBN-H!

A Párizs melletti Fontainableau-ben tartotta az FBN-I múlt héten az ügyvezető titkárok szokásos éves találkozóját. 30 ország egyesületéből közel 50-en vettek részt az eseményen, s mindenki nagy meglepetésére az FBN-H elhozta az elsőként átadott Polaris Kupát!

   
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Január 30., Szerda

Családi történetek: „Az izsáki homoktól a nemzetközi cégbirodalomig”

Tommal már tervezzük egy ideje, hogy útnak indulunk és végig látogatjuk egyesületi tagcsaládjainkat. Családlátogatásaink elsődleges célja, hogy jobban megismerjünk Titeket és lássuk, miben tudná Egyesületünk még jobban támogatni Családotokat. Másodlagos célunk pedig, hogy a többi taggal is jobban megismertessünk Benneteket tanulságos történeteitek megosztásával.

Első célállomásunk Jakabszállás volt, ahol nagy örömünkre hat családtag fogadott bennünket a H. Szabó Családból. Bár mindenki nagyon fáradt volt az esti órákban, mégis a humor és a nevetés végig kísérte egész beszélgetésünket.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Január 11., Péntek

Beszámoló a 14. K&H Klubról (2018. november 28.)

Ékes Ákos (az Üzletfejlesztés vezetője) a november 28.-ai K&H Családi Vállalatok Klubján bevezetőjében beszélt a múlt héten átadott K&H Díjról és a nyertes pályázókról. Kiemelte, hogy idén a legtöbb pályázat a társadalmi felelősségvállalás kategóriában érkezett és a díjat jövőre is meghirdetik majd. A részletekért kattints ide

Örömmel vezette be a nap izgalmas és sokakat érintő témáját, melynek előzménye 4 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A K&H klubok indítását megelőzően ugyanis Ákos ellátogatott 10 családi céghez, akiket többek között a cégeladásról is faggatott és 10-ből 10-en azt válaszolták, szívesen eladnák a cégüket, ha a vevő számukra megfelelő árat kínálna.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Képek itt.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. December 17., Hétfő