A Párizs melletti Fontainableau-ben tartotta az FBN-I múlt héten az ügyvezető titkárok szokásos éves találkozóját. 30 ország egyesületéből közel 50-en vettek részt az eseményen, s mindenki nagy meglepetésére az FBN-H elhozta az elsőként átadott Polaris Kupát!

   

A megszokott témákon túl a program idén egy képzéssel is kiegészült, melyet az INSEAD Üzleti Iskolával közösen dolgozott ki az FBN-I. A 3 évre tervezett képzés első részében az Insead professzorai által vezetett prezentációk, esettanulmányok és workshopok keretében kerültek górcső alá olyan témák, mint a közösségépítés, a marketing, a tagokkal való kommunikáció, az elnökséggel való hatékony együttműködés, stratégiai tervezés, szervezeti jellegzetességek és a tagság életével kapcsolatos egyéb mindennapi feladatok. Részletesen megismerkedhettünk az Insead Öregdiák Egyesületének szervezeti működésével is.

 

Családi okok miatt jelenlétével sajnos nem tisztelhetett meg bennünket az FBN-I új elnöke, Farhad Forbes, webkamerán keresztül azonban csatlakozott hozzánk és megosztotta velünk gondolatait.

Az FBN-I idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. Ennek tiszteletére meghívást kaptunk az egyik alapító francia tag, a fagyasztott fűszereket gyártó Darbonne Család 1800-as évek végén épült otthonába egy oldott hangulatú állófogadásra. Az évfordulót az FBN-I idén májusban egy földközi-tengeri hajókázással ünnepli, melyre szeretettel várják a tagok jelentkezését valamennyi tagegyesületből.

A NxG Summit idén Brazíliában (Recife) kerül megrendezésre április végén, melyre már lehet jelentkezni. Az indiai Global Summit-ra (Udaipur) pedig várhatóan márciusban nyílik meg a regisztráció.

Fejlesztés alatt áll az új honlap, melyre a jelenlegi - nehézkesen használható – fbnxchange-t fogják várhatóan egy év múlva lecserélni.

Nagy hangsúlyt kapott idén a Polaris program, melynek irányelveit az FBN-I alkotta meg, hogy segítséget nyújtson tagjainak a fenntartható és felelős vállalatvezetés és működés strukturálásában és implementálásában.  A Fenntarthatósági Fórumunk vezetőinek és aktivitásuknak köszönhetően az FBN-H e tekintetben élen jár, s munkájuk eredményeként a nemzetközi egyesületen belül elsőként nyertük el a Risto Väyrynen által átadott Polaris kupát!

A fórumról

Családi Vállalat Tulajdonosok Klubja

Újabb Hét magyar vállalat az ELITE Programban

Újabb hét hazai cég kezdte meg a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a középvállalkozások szintlépését elősegítő, nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Az újonnan csatlakozó cégekkel együtt a régióban kiemelkedő módon 24 magyar vállalat vesz részt a globálisan több mint 1100 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatában.

Forrás: Budapesti Értéktőzsde

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 13., Hétfő

NextGen vagyok, mi lesz velem? – a generációváltás Németh Márton szemszögéből

A Sipospack egy rendszerváltáskor alakult magyar vállalkozás, vagyis idén 30 éves, de a cégforma (Kft) csak 1996-ban alakult ki. Márton nem egyenesági leszármazott, így nem is örökös. Ő Sipos Gyula veje, vagyis felesége révén került a céghez, mely csomagolóanyag (fólia) feldolgozással és kereskedelemmel foglalkozik. Jelenleg az anyacég egyik leányvállalatának (I Print 4 You) ügyvezetője, mely egy kényszerhelyzet hatására alakult meg 2015-ben - tudtuk meg április 24-én a K&H 16. Családi Vállalatok Klubján. 

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda

A családban marad?

Sok ezer magyar családi vállalkozás vezetője keresi most az utódját, de mit kell tudnia az új főnöknek? Fel lehet készülni egyáltalán a cégvezetésre? Erről kérdeztük szakértőinket, Bagdi Lajos adószakértőt és Vámosi Róbert ügyvédet.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2019. április 16.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2019. Május 08., Szerda