Függetlenül attól, hogy már megtörtént a cégutódlás, vagy még előtte állnak a tulajdonosok, nincsenek könnyű helyzetben – derült ki a Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciáján.

Forrás: www.vg.hu 2018.09.27. (Kotroczó Melitta)

A Világgazdaság Magyar vállalatok, családi vállalatok című konferenciájának panelbeszélgetésén arra keresték a választ a résztvevők, hogy milyen módszerekkel lehet jól átvenni, illetve jól átadni a családi vállalkozást. Mint kiderült, ahány cég és család, annyi módon képzelik el a folyamatot.

Losó Adrienn, a Mirelite Mirsa ügyvezetője elmondta, náluk hat éve tart a generációváltás. Édesapja a nyugdíjkorhatár elérésekor teljesen átadta a vezetést két gyermekének, majd néhány hónappal később, amikor látta, hogy nem minden a legjobb úton halad, újra becsatlakozott a mindennapi folyamatokba, amiért gyermekei hálásak voltak. Továbbra is szükségét látják annak a szaktudásnak, amely apjuk birtokában van.

Berta László, a Zalaco tulajdonosa a másik oldalról éli meg a generációváltást. Távlati céljai között szerepel, hogy tőzsdére vigye a céget, egyik lányát már 10 éve bevonta a vállalat irányításába, a másikat még ezután szeretné integrálni. Elmondása szerint úgy tud elszakadni a cégtől, hogy néhány hetes megszakításokkal két hónapos utakra megy, amikor muszáj nélküle megoldani az mindennapi helyzeteket.

Arató Balázs jogász szerint vannak szomorú példák cégutódlás terén, európai statisztikák szerint a családi vállalkozások harmada a generációváltás áldozatául esik. Ugyanakkor szerencsére jó példákból is akad bőven, véleménye szerint a tényleges átadásnak úgy kell indulnia, hogy egy asztalhoz leülnek, átbeszélik, hogy kinek mi az elképzelése, hogyan látja a cég jövőjét, ezt közös nevezőre hozzák, és utána következnek csak a jogi megoldások.

Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzora szerint az látszik, hogy a második generációs cégvezetők tudatosabbak sok területen, és jobban meghúzzák a munka határát. Nem akarnak már napi 10-12 órát dolgozni, viszont nagyon hatékony a munkával töltött idejük.

Kürti Tamás, a Kürti Akadémia vezetője 12 évig dolgozott pár méterre édesapja irodájától, aminek köszönhetően megtanult vállalkozni, együttműködni és önállóan is döntést hozni. Elmondása szerint a családban úgy oldják meg a különböző érdeklődés- és motivációbeli ellentéteket, hogy újabb cégeket és szerepeket hoznak létre, amelyben mindenki megtalálja a helyét. Véleménye szerint sokat kell beszélgetni egymással és hasonszőrű vállalkozókkal, nem szabad félni bevonni a beszélgetésekbe idegen szakértőket, akikben megbíznak. Azt azonban fontosnak látja, hogy a cégutódlásról jóval azelőtt kell elkezdeni beszélgetni, mielőtt ténylegesen aktuálissá válna a kérdés, mert akkor még mindenki higgadtan végig tudja gondolni és beszélni a következő folyamatokat. Ugyanakkor úgy látja, családi vállalkozásoknál elkerülhetetlenek véleménybeli ellentétek, ahogy ő fogalmazott: küzdünk az idősekkel, amíg mi magunk is meg nem öregszünk.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a 14. KH Klubról (2018. november 28.)

Ékes Ákos (az Üzletfejlesztés vezetője) a november 28.-ai K&H Családi Vállalatok Klubján bevezetőjében beszélt a múlt héten átadott K&H Díjról és a nyertes pályázókról. Kiemelte, hogy idén a legtöbb pályázat a társadalmi felelősségvállalás kategóriában érkezett és a díjat jövőre is meghirdetik majd. A részletekért kattints ide

Örömmel vezette be a nap izgalmas és sokakat érintő témáját, melynek előzménye 4 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A K&H klubok indítását megelőzően ugyanis Ákos ellátogatott 10 családi céghez, akiket többek között a cégeladásról is faggatott és 10-ből 10-en azt válaszolták, szívesen eladnák a cégüket, ha a vevő számukra megfelelő árat kínálna.

Egyesületünket 9 család képviselte az eseményen. Képek itt.

 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. December 13., Csütörtök

Komócsin Lauránál járt a Női Fórum

A coaching abban segít, hogy még sikeresebbek és boldogabbak legyünk, a coach pedig nem más, mint gyémántcsiszoló. 

Fórumvezetőnk, Dóra Hajni jóvoltából egy DIADALmas self-coachingon vehettek részt Egyesületünk női tagjai - mintegy 30-an - november 16-án az első magyar coaching modell megalkotója, Komócsin Laura vezetésével. Laura prezentációját ide kattintva tudod megtekinteni. 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. November 22., Csütörtök