A K&H díjat hirdet a magyarországi családi tulajdonban lévő vállalkozások számára azzal a céllal, hogy támogassa és elismerje azok hozzájárulását a magyar gazdasághoz és elkötelezettségét a társadalom iránt. Három különböző kategóriában maximum 2-2 díjat ítél meg a zsűri, azaz összesen maximum 6 díj kerül kiosztásra.

A díjra három kategóriában lehet pályázni: 

 

 1. sikeres hosszú távú stratégia
 2. családi értékek a vállalatvezetés részeként és a generációváltás sikeres kezelése
 3. elkötelezettség a társadalom iránt, felelősségvállalás a szűkebb vagy tágabb közösségért, a társadalomért

 

A díjazottak a következő jutalmakban részesülnek:

- kategóriánként trófea

- sajtónyilvánosság a nyertes cégek számára (fotó és sajtóközlemény a nyertesekről, publikus gratuláció fizetett médiakampány formájában)

- a díjazottak számára logó használat az elismerésről

- nagyszabású ünnepélyes díjátadó, neves szakmai közönség előtt

 

Az elismerés költségeit és adóvonzatát a K&H viseli.

 

Részvételi feltételek:

 

A díjra azok a Magyarországon bejegyzett cégek jelentkezhetnek, amelyek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, és

- a vállalat legalább 51% -a magánszemély(ek) tulajdonában van, és

- a vállalat legalább 25%-a egy család* tulajdonában van, és

- a családnak legalább az egyik tagja aktívan a vállalat vezetésében dolgozik, vagy részt vesz a stratégiai döntések meghozatalában.

*A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, amely utóbbi alapja egyaránt lehet a vérségi kapcsolat vagy az örökbefogadás is.

 

A benyújtandó pályázat témája kategóriánként:

 

1. kategória: sikeres hosszú távú stratégia

Mutassa be, miként biztosítják a cég hosszú távon sikeres működésének, növekedésének fenntarthatóságát, illetve a gazdaságon/iparágon belüli jelentős és előremutató szerepét.

 

2. kategória: családi értékek a vállalatvezetésben, a generációváltás sikeres kezelése

Mutassa be, melyek azok a családi értékek, amelyeket beépítenek a vállalatvezetésbe, és annak módját, hogy miként biztosítják ezen értékek továbbvitelét a generációváltással. 

 

3. kategória: elkötelezettség a társadalom iránt, felelősségvállalás a szűkebb vagy tágabb közösségért, a társadalomért

Mutassa be, hogy a cég milyen formában, illetve tevékenységgel járul hozzá a helyi közösség, a társadalom tagjai életminőségének fejlődéséhez. Mit tesz a helyi közösségért, a társadalomért, akár a közvetlen vagy a tágabb környezetében.

 

A díjra jelentkezés tartalmi és formai kritériumai:

A vállalatok a nevezési lap kitöltésével jelentkezhetnek a díjra.

 

A nevezési lap, mely maximum 4 db A4-es oldal lehet, tartalmazza:

- a szükséges cégadatokat (1 oldal)

- a cég bemutatását (a cég történetének és tevékenységének rövid bemutatása, fontos fordulópontok a cég életében, piaci helyzet - maximum 1 oldal)

- a díjazásra alkalmasságot a kategóriának megfelelően megjelölt tartalommal (maximum 2 oldal)

 

A hiánytalanul kitöltött és cégszerűen aláírt jelentkezési lapot elektronikus úton, pdf formátumban kell benyújtani.

 

A pályázók és a pályázókat képviselő természetes személyek a pályázat benyújtásával automatikusan elfogadják a pályázati kiírásban foglaltakat.

A K&H Csoport jogosult a pályázók képviselőinek személyes adatait (név, cégnév) nyilvánosságra hozni, a nyertesek kihirdetése érdekében.

A pályázatban résztvevők és a pályázathoz kapcsolódó rendezvényeken megjelenők regisztrációjukkal és megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy róluk fénykép és/vagy videó felvétel is készülhet. A szervezők a rendezvényen készült képi és videó anyagok használati jogát fenntartják.

 

Értékelés és odaítélés

 

A zsűri saját belátása, szakmai megítélése szerint bírálja el a beérkező pályázatokat.

 

Zsűritagok:

 • Bárány László, a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület elnöke
 • Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora
 • Galambos Márton, a Forbes magazin főszerkesztője
 • Zwack Sándor, Zwack Unicum Nyrt. Igazgatóság elnöke
 • Ékes Ákos, a K&H Bank családi vállalatok szakértője
 • Horváth Magyary Nóra, a K&H Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója

 

A pályázat elbírálásának szempontjai:

 • a pályázati kategóriában kimagasló teljesítmény
 • a cég jelentősége az adott iparágban
 • elkötelezettség a családi vállalkozás sikeres működése és továbbvitele iránt
 • egyedi ötletek, megoldások alkalmazása

Érvénytelen pályázatok

A pályázatok benyújtásakor hiánypótlásra nincs lehetőség. A hiányosan vagy határidőn túl benyújtott pályázati anyagokat a zsűri a pályázatból kizárja, illetve azokat nem bírálja el.

 

A pályázat érvényessége, határidők

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. október 21.

A hiánytalanul kitöltött és cégszerűen aláírt nevezési lapot elektronikus formában kell benyújtani Farkas Andrea részére az a.farkas@well.hu e-mail címre.

Tárgy: K&H családi vállalatok kiválósági díj

 

Az elbírálás tervezett napja

A pályázatok elbírálására – nem nyilvánosan – a nevezések beérkezését követően kerül sor. A jelöltek eredményéről a nevezési lapon megadott e-mail címre elektronikus értesítést küld a kiíró, legkésőbb 2018. november 12-ig.

 

Nyilvános eredményhirdetés

A nyilvános eredményhirdetés 2018. november 23-án valósul meg, ahol sor kerül a díjazottak nevesítésére, és az ünnepélyes díjátadásra, amelyhez a jelentkező cégek nevezési lapjuk leadásával hozzájárulnak.

 

Teljesítési garancia

A kiíró vállalja, hogy a nyilvános eredményhirdetéstől számított 180 napon belül teljesíti a díjazásban/elismerésben vállaltakat.

A kiíró fenntartja a jogot, hogy nem ítéli oda a díjakat.

 

További információ a díjazással kapcsolatban

A részletes nevezési lap a következő oldalon található: https://www.kh.hu/kivalosagi-dij

A díjazás lebonyolítását a Well PR Ügynökség végzi.

 

A K&H családi vállalatok kiválósági díjról további információt Farkas Andreától kaphatnak a (06 1) 350-7390/118-as telefonszámon vagy az a.farkas@well.hu e-mail címen.

 

Adatkezelés

Az adatkezelők neve és székhelye: K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

                                                   Well PR Ügynökség 1126 Budapest, Orbánhegyi út 50.

 

Az adatkezelés célja a pályázók értesítése a zsűrizésről és a nyilvánosság tájékoztatása a nyerteseket képviselő személyekről, családokról.

Az adatkezelők biztosítják a pályázókat képviselő természetes személyek adatainak hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő kezelését és felhasználását. Adatkezelők a pályázókat képviselő természetes személyek adatait csak jelen versenykiírásban meghatározott törvényes célra használhatják fel.

 

Budapest, 2018. szeptember 6.

A fórumról

Friss hírek

Beszámoló a X. FBN-H Konferenciáról és Családi Hétvégéről

Különleges alkalom volt az idei és nem csak a jubileumi évforduló miatt... Ha csak néhány szóval kellene jellemezni az együttléteinket, akkor leginkább a szeretet, az őszinteség, a nyitottság és az öröm fejezné ki az egyesületi rendezvényeink hangulatát. Csodás dolog ez! Alapítónk, Kürti Tom szerint az FBNI-nek több, mint 30 Egyesület a tagja szerte a világban, de nincs még egy – a miénkhez hasonló – közösség, ami hosszabb időn keresztül is meg tudja őrizni az intimitását! Ahol 30-40 család 2-3 generációval napokig súrlódásmentesen és meghitt légkörben tud tartalmasan időt együtt tölteni, a legkülönfélébb programokon részt venni és együtt örülni! Ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni egymás előtt bármiről, akár a szexről is… Az egyik tagunk szavaival élve: „Idén minden jó volt! A táj, a szálloda, a szoba, a kaja, a programok és a társaság is!” Hálásan köszönjük a pozitív visszajelzéseiteket, de Nektek – egy ilyen Csapatnak vagy inkább Nagycsaládnak - könnyű jó rendezvényt szervezni…

Íme a három nap képekben! 

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Június 15., Péntek

A vállalkozósdi még mindig a férfiak játszótere

Hiába van mostanában sok szó a nemek közti egyenlőségről, mégis úgy tűnik, a „vállalkozósdi” még mindig férfi többségű buli. A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatás 2017-es felmérése szerint a hazai, legalább három főt foglalkoztató és legalább 50 millió forintos éves árbevétellel rendelkező kkv-k ügyvezetői, tulajdonosai 82%-ban férfiak.

Forrás: https://piacesprofit.hu 2018.05.28.

Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 31., Csütörtök

A Nagy Beszélgetés

Ismét megtöltötték a résztvevők az MTA Vörösmarty termét a Gutmann Családi Vagyon Szakmai Napon, mely 6. alkalommal került megrendezésre. Egyesületünkből 11 család képviseltette magát a rendezvényen. A központi téma ezúttal a "Nagy Beszélgetés volt". 

 
Írta: Csidei KrisztinaDátum: 2018. Május 29., Kedd